National

Pregateste Iohannis un nou UNPR? Ce rol joaca Zgonea

Publicat: 06 oct. 2016
1

Cu cateva zile in urma, o stire ciudata a traversat meteoric prin mediile romanesti: Zgonea viitorul sef la SIE.

Reamintim ca postul a ramas vacant dupa demisia lui MRU, iar Iohannis a anuntat deja ca va face o nominalizare abia dupa alegerile parlamentare.

Valeriu Zgonea a fost exclus din partid si apoi debarcat, nu fara peripetii, din functia de sef al Camerei Deputatilor. Motivul e deja cunoscut. Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, dupa condamnarea definitiva in dosarul Referendum 2012, si si-a acuzat colegii pe fata ca incearca sa puna botnita justitiei prin diverse initiative parlamentare. Asta se intampla chiar inainte de alegerile locale.

Ciudata a parut multora auto-detonarea lui Valeriu Zgonea, un om care obtinut cam tot ce si-a dorit in partid. Cunoscut, in ultima vreme, ca un apropiat al ambasadelor occidentale mai mult decat al PSD, Zgonea poate deveni un pion important la momentul potrivit. Zgonea nu si-a cantat ultima partitura.

Poate ca e ceva credibil in zvonul nominalizarii sale la SIE sau poate ca exista un plan mult mai elaborat cu fostul sef al Camerei Deputatilor.

E evident ca, asa cum arata acum sondajele, Iohannis nu-i poate face o majoritate lui Ciolos. Daca USR va fi lasat sa candideze la aceste alegeri, scorul PNL se va duce spre 25%, iar PSD nu poate  rata un 38-40%.

La fel stateau lucrurile in 2009, cand PDL era departe de a-si putea incropi o majoritate (fiind umar la umar cu PSD ca numar de mandate in Parlament). Asa aparut UNPR, o fractiune desprinsa de Gabriel Oprea din PSD pentru ”interesul national”.

Sa fie Valeriu Zgonea noul Gabriel Oprea in 2016? Adica omul care sa construiasca dupa alegeri o mica disidenta in partid, suficienta ca sa-i dea lui Iohannis aschia necesara pentru rasturnarea votului popular in favoarea liberalilor?
Adauga un comentariu