International

Predictie infricosatoare despre Vladimir Putin

Publicat: 27 feb. 2015
1

Epoca Putin este in declin, dar sfarsitul liderului rus va fi dureroasa si pentru Occident. Conflictul din Ucraina va escalada pentru ca Putin urmareste ceva mai vast: restabilirea ordinii mondiale direct cu SUA. Sunt predictiile unui om care il cunoaste foarte bine pe liderul de la Kremlin.

Fostul magnat rus Mihail Hodorkovski a declarat joi ca Vladimir Putin este un „rege gol” care domneste peste o economie ce va regresa si mai mult, generand in cele din urma o batalie intre clanurile rivale din Moscova.

Citeste si Decizie drastica luata de Putin. Soc in administratia prezidentiala

„Putin cu pieptul gol nu este un lider atotputernic. Este un rege gol”, a declarat Hodorkovski la Londra.

Hodokovski sustine ca puterea lui Putin este in declin dar ca sfarsitul presedintiei acestuia, care a inceput in 1999, ar putea dura si ar putea fi dureros si periculos atat pentru Occident, cat si pentru Rusia.

„Rusia va ramane multa vreme in agonie la capataiul imparatului bolnav. Va fi dureros pentru populatie si periculos pentru Occident”, a declarat Hodorkovski.

Citeste si Mai multe nave de razboi rusesti au intrat in apele Ciprului

El a afirmat ca, in opinia sa, conflictul din Ucraina va escalada, in timp ce scopul ultim al lui Putin este mult mai vast.

„Putin nu are nevoie de Donbas (estul Ucrainei). El vrea sa stabileasca soarta lumii la discutiile cu presedintele SUA”, a afirmat Hodorkovski. „Putin viseaza sa ajunga la o intelegere cu Statele Unite in legatura cu noua ordine mondiala, cand lumea va fi impartita in sfere de influenta. Cand nu vei putea interveni in zona altcuiva. Ca sa nu mai vorbim despre politica interna”, a adaugat el.
Adauga un comentariu