National

Preda: Nu am cerut avansarea in grad. Cea mai suspecta e tacerea lui Oprea

Publicat: 03 aug. 2012
1

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca el nu a cerut avansarea in gradul de colonel, aratand ca este suspecta tacerea fostului ministru al Apararii Gabriel Oprea, care a acordat acest grad.

„Sa-l ia inapoi (gradul –n.r.), ce problema am eu, nu l-am cerut. Daca e ilegal, trebuie reparat, daca ma fac vinovat cu ceva, sa ma traga la raspundere legal. Eu nu am cerut acest grad. Oficialii MApN au considerat ca mi-am adus o contributie prin functiile in Parlament pe care le-am detinut, in Comisia de Aparare, in Comisia parlamentara de Control al SRI, precum si cursurile absolvite la Colegiul national de aparare, Colegiul national de informatii. Daca noii guvernanti considera ca trebuie sa le ia inapoi, nu am nicio problema”, a precizat Preda.

In opinia lui Preda, ar fi corect ca ministrul Apararii sa faca publice si avansarile facute de fostul ministru liberal al Apararii, Teodor Atanasiu.

„E mai mult valid gradul onorific de colonel al lui Cezar Preda,decat gradele onorifice de capitan ale domnului Ponta si domnului Antonescu. Ceea ce este cel mai suspect in aceasta mascarada este tacerea ministrului Gabriel Oprea, care le-a acordat. Cred ca nu eu trebuie sa ma razboiesc cu domnul Dobritoiu, ci responsabilii care l-au acordat”, a adaugat Cezar Preda.

Guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruta Kovesi, fostul sef ANAF, Sorin Blejnar si psihoterapeutul Aliodor Manolea se afla pe lista MApN cu avansari in grad din 2011 si 2012 in care au fost constatate nereguli.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Valcov (de la sublocotenent la maior).
Comentarii
  • Voi ati sesizat ca pe „lista coloneilor facuti la apelul de seara” apare si „imaculatul ex-ambasador cubanez” Constantin Simirad?

Adauga un comentariu