Eveniment-Social

Practica platita pentru elevi si studenti in cadrul companiilor

Publicat: 16 sept. 2016
1

„Stagii de practica pentru elevi si studenti, în sectorul agroalimentar, industrie si servicii”, este un proiect cu o alocare totala în valoare de peste 47,8 mil. euro, dezvoltat prin Programul Operational Capital Uman (POCU). Fondurile europene sunt alocate pentru programe de învatare la locul de munca, destinate elevilor din învatamântul gimnazial si liceal si persoanelor din învatamântul post-liceal, inclusiv scoli de maistri, în vederea cresterii numarului absolventilor care îsi gasesc un loc de munca.

Recent a fost lansat în consultare publica Ghidul Solicitantului, iar un proiect selectat poate primi între 75.000 si 500.000 euro, iar perioada maxima de implementare este de 24 de luni. Actiunile vizate sunt parteneriate între unitati de învatamânt si companii pentru practica platita din fonduri europene.

In acest program, Obiectivul specific 6.13 urmareste cresterea numarului absolventilor de învatamânt tertiar universitar si non universitar care îsi gasesc un loc de munca urmare a accesului la activitati de învatare la un potential loc de munca. Totodata, Obiectivul specific 6.14 urmareste cresterea participarii la programe de învatare la locul de munca a elevilor si ucenicilor din învatamântul secundar si tertiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv.

„«Stagii de practica pentru elevi si studenti în sectorul agroalimentar, industrie si servicii» face parte din Axa prioritara 6 Educatie si competente, Prioritatea de investitii 10.IV. Sporirea relevantei pe piata fortelor de munca, a educatiei si a sistemelor de formare, facilitarea tranzitiei de la educatie la piata fortelor de munca si consolidarea formarii si a sistemelor de formare profesionala, precum si a calitatii lor”, au precizat reprezentantii Agentiei Nationale pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.
Adauga un comentariu