National

PP-DD vrea modificarea legii electorale si revenirea la votul pe liste

Publicat: 27 ian. 2015
1

Presedintele PP-DD, Simona Man, a declarat marti ca partidul pe care il conduce va propune la consultarile de miercuri cu presedintele Klaus Iohannis modificarea legii electorale si revenirea la votul pe liste.

„Sustinem si noi schimbarea legii electorale. Ar fi ideal sa fie pe lista, dar noi ne dorim sa fie pe lista judeteana. De fapt, liste judetene, pentru fiecare judet in parte. Acesta este unul dintre punctele noastre de vedere”, a declarat Simona Man.

Citeste si Ei sunt deputatii care nu au luat cuvantul deloc in plenul Camerei desi primesc peste 17.000 de

Ea a adaugat ca ar trebui facute modificari si in privinta finantarii campaniilor electorale.

„In plus, la legea electorala noi sustinem sa se reduca numarul de mandate de parlamentari, pentru ca s-a facut un referendum in acest sens si trebuie sa respectam vointa poporului in mod obligatoriu”, a spus presedintele PP-DD.

Citeste si Detalii socante despre cei mai influenti ieseni. Asa si-au crescut averile

Simona Man a afirmat ca PP-DD sustine introducerea votului electronic si a votului prin corespondenta.

„Acestea sunt necesare pentru ca, din punctul nostru de vedere, ne dorim sa fie cati mai multi romani care sa voteze. Cu atat alegerile sunt mai legitime, cu cat mai multi romani isi exprima votul”, a spus Simona Man.

Ea a mai spus ca, in ceea ce priveste accelerarea procedurilor pentru ridicarea imunitatii parlamentare, PP-DD a afirmat in mai multe randuri ca imunitatea alesilor ar trebui sa se rezume doar la partea de declaratii politice.

Citeste si Cum explica Tudor Ciuhodaru excluderea sa din PPDD

Simona Man va fi insotita la consultarile de la Palatul Cotroceni de presedintele fondator Dan Diaconescu, secretarul general Liviu Neagu, Radu Orzata, senatorul Ionel Agrigoroaie si deputatul Valentin Blanariu.
Adauga un comentariu