Educatie intima

Pozitiile sexuale, unele dintre cele mai usoare moduri de a arde caloriile in plus: Care este cea mai „benefica”

Publicat: 01 oct. 2019
7

Barbatii ard in jur de 200 de calorii in timpul unei partide de o ora (echivalentul unei sesiuni de yoga) iar femeile ard in jur de 138 de calorii (echivalentul unei plimbari).

Totusi, numarul de calorii arse in timpul unei partide de sex depinde foarte mult de pozitiile adoptate de cei doi parteneri.

Un studiu realizat de 24/7 Fitness a analizat modul in care sexul si fitnessul sunt interconectate, precum si 11 pozitii sexuale pentru a calcula numarul de calorii arse in timpul unei partide de aproximativ 30 de minute.

Pozitia care conduce topul este cea in picioare iar numarul de calorii arse de cei doi parteneri este de 343 de calorii.

Se pare ca pozitia „spooning” a iesit pe ultimul loc in top intrucat partenerii au ars impreuna un numar de dopar 53 de calorii in 30 de minute.

O alta pozitie, situata la mijlocul clasamentului, este „doggy-style”, partenerii arzand in total 149 de calorii.

insa studiul scoate in evidenta diferite trucuri pentru a arde si mai multe calorii. Se pare ca in pozitia misionarului, daca femeia adopta o postura putin schimbata, arde si mai multe calorii.

„Fitnessul iti imbunatateste viata sexuala iar sexul in mod regulat iti imbunatateste antrenamentele”. a declarat Gary Lockwood, CEO al companiei 24/7 Fitness.

„Sportul in mod regulat si dieta echilibrata fac minuni atunci cand vine vorba de increderea in sine. iti reguleaza hormonii si contribuiela eliberarea edorfinelor care te ajuta la reducerea nivelului de stres. Astfel iti creste libidoul si antreaga sexualitate se imbunatateste. Sexul contribuie si la imbunatatirea ritmului cardiac, ajuta la circulatia sangelui si la cresterea flexibilitatii. Astfel poti face diverse miscari in timpul antrenamentelor, prin urmare ai rezultate mai bune. Iar prin intermediul orgasmului, se activeaza o parte a creierului care se micsoreaza gradul de durere resimtit”, a continuat acesta.

„De asemenea, sexul te ajuta sa dormi mai bine. Iar un somn mai bun inseamna ca esti mai odihnit pentru urmatorul antrenament”, a mentionat Gary Lockwood.

Standing – 343 calorii arse 
Wheelbarrow – 316 calorii arse 
Lotus – 287 calorii arse 
Legs Akimbo – 264 calorii arse 
Doggy – 260 calorii arse 
Missionary (Hips Dipped) – 250 calorii arse 
Squatting – 283 calorii arse 
Missionary – 199 calorii arse 
Cowgirl – 187 calorii arse 
Reverse Cowgirl – 187 calorii arse 
Spooning – 56 calorii arse 

sursa: gandul.info
Adauga un comentariu