Actualitate

Povesti de SUCCES pentru o intreaga generatie! Acesti liceeni au reusit sa impresioneze intr-un mod special, la Bacalaureat – FOTO

Publicat: 14 iul. 2016

@ Acesta este exemplul demn de urmat pentru o intreaga generatie! Foarte putini au forta sa-i rasplateasca in bani sau sa constientizeze cat au muncit pentru a ajunge la acest nivel @ Ceea ce au reusit ei aduce o imagine pozitiva si recunoastere Iasului, intr-o maniera cum aproape nimeni nu o mai face @ Cititi, doar pe www.bzi.ro, detalii despre succesul unor liceeni de varf, la aceasta sesiune de Bacalaureat @ Acestia provin de la colegii precum Costache Negruzzi, Emil Racovita, Stefan cel Mare din Harlau sau Mihail Sadoveanu din Pascani

Emotii ajunse la final, pentru mii de liceeni ieseni care au sustinut examenul de Bacalaureat 2016, sesiunea de vara. Procentajul de promovabilitate la nivelul judetului Iasi a fost de 76.51 la suta, înainte de contestatii, mult peste media nationala (66.7 la suta – n.r.), în crestere fata de 67.55 la suta în 2013, 73.65 la suta în 2014 si 76.35 la suta în 2015. Doi candidati au obtinut note de 10 pe linie, unul de la Colegiul National Costache Negruzzi, respectiv Florina Pantilimonescu, si unul de la Colegiul National Mihai Eminescu, anume Elena Miruna Bibire.

Citeste si:  Asa ceva exista la cativa kilometri de Iasi. O femeie a reusit sa faca asta – GALERIE FOTO, VIDEO

Mai departe, in topul celor mai buni zece absolventi de clasa a XII-a, care au luat cele mai mari note la Iasi, se afla: Georgiana Anca Damian, Colegiul National Emil Racovita, cu media 9.96, Calin Gheorghiu, Colegiul National Costache Negruzzi – 9.96, Ana Maria Beclea, Colegiul National Mihai Eminescu – 9.93, Andreea Zvincu, Colegiul National – 9.93, Oana Maria Adascalitei, Colegiul National Emil Racovita – 9.91, Antonia Pintilie, Colegiul National – 9.91, Delia Melania Popa, Colegiul National Costache Negruzzi – 9.91 si Ilinca Cristea, Colegiul National – 9.90.

Decaristii de la Mihail Sadoveanu din Pascani

Dincolo de toate acestea, reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI (BZI) prezinta detalii despre succesul unor liceeni ieseni de varf ai acestei sesiuni de Bacalaureat. Acestia provin de la colegii precum Costache Negruzzi, Emil Racovita din municipiul Iasi, Stefan cel Mare din Harlau sau Mihail Sadoveanu din Pascani. Astfel, prin grija speciala si munca profesorului de Limba si literatura romana Carmen Dimitriu, la Pascani au fost trei copii de exceptie. Este vorba de Raluca Chitescu, cu 9.70 la romana, care a reusit deja la trei facultati din strainatate, una chiar din Statele Unite ale Americii (SUA), Irina Procop, cu 10 la romana si Adina Apostol – sefa de promotie de la Sadoveanu si cea care a avut cea mai mare nota la Bac din municipiul Pascani.

Citeste si:  Au reusit cand nimeni nu le dadea vreo sansa! Trei elevi ieseni, din familii fara bani, au uimit Romania – FOTO

„La Bacalaureat am avut o presiune în plus. Pe lânga faptul ca aveam nevoie de o medie de peste 9.50 pentru a primi bursa pentru facultate, eu îmi doream o nota cât mai mare pentru a nu dezamagi asteptarile parintilor si profesorilor. Vreau sa cred ca am reusit sa le aduc o bucurie”, spune Raluca. Mai departe, colega sa Apostol Adina a tinut sa dezvaluie ca, tot ceea ce a obtinut s-a bazat pe munca, multa munca!

„Examenul de Bacalaureat, pentru orice elev, devine sinonim cu inceperea vietii de licean. Auzim de el înca din prima ora din clasa a IX-a, fiindu-ne prezentat de catre profesori ca un prag dificil, iminent, pe care nu il putem depasi decât invatând sistematic, ora de ora, zi de zi. Cu toate acestea, personal, nu am devenit pe deplin constienta de toate implicatiile acestuia decât in clasa a XII-a. In mintea mea, proiectam examenul ca pe ceva prea indepartat ca sa ma afecteze. Încet, încet, ce era abstract devenea prea concret. Însa am avut norocul de a fi pregatiti de niste profesori extraordinari si m-am bucurat de sprijinul deplin al colegilor, motiv pentru care am reusit sa transform teama de examen într-o aventura, care m-a ajutat sa descopar cine sunt. Am invatat sa lucrez sub presiune, sa îmi evaluez calitatile si defectele, sa devin cea mai buna versiune a mea. În viitor, vreau sa ajung medic„, considera adolescenta.

Laureatele prestigiosului colegiu Emil Racovita

Mai departe, ca de fiecare data, Colegiul National Emil Racovita continua sa aiba un standard ridicat al performantelor educationale. Astfel, si anul acesta, absolventii claselor a XII-a s-au aflat in topul celor mai buni din tara. „Examenul de Bacalaureat este numit si examenul vietii, întrucât reprezinta o treapta spre viitorul profesional al fiecaruia. Desi stresul a fost mare, pot spune ca am trecut cu bine de aceasta treapta, iar un rol important l-au jucat familia, profesorii care m-au îndrumat, dar si colegiul Emil Racovita. Conteaza foarte mult mediul în care ne dezvoltam si ne formam ca oameni si ca viitori angajati si pot afirma ca scoala la care am învatat mi-a aratat ce înseamna sa fiu mereu în competitie cu mine însami, sa încerc întotdeauna sa-mi depasesc limitele, dar cel mai important, sa nu-mi fie frica sa cer ajutor si îndrumare atunci când am nevoie”, spune Ana Leuciuc.

Citeste si:  EXCLUSIV BZI! Aceasta tanara ieseanca este un exemplu demn de urmat. Iata cum a reusit sa impresioneze – GALERIE FOTO

Pentru colega sa Anca Georgiana Damian, a III-a la nivelul intregului judet, ca medie finala la Bacalaureat, testul maturitatii a fost o lupta cu propriile-i limite. „Examenul de Bacalaureat s-a dovedit a fi, înainte de toate, o lupta pe care am dus-o cu mine însami. M-am înarmat înca de la începutul liceului cu ambitie, perseverenta si dorinta de a reusi, iar pe parcursul clasei a XII-a am muncit constant, deoarece este un examen care trebuie tratat cu seriozitate. Bucurându-ma de sprijinul cadrelor didactice si al parintilor, am izbutit sa fructific munca depusa în anii de liceu si sper ca pe mai departe sa reusesc ceea ce mi-am propus”, crede Anca.

Performerii de la Harlau

De asemenea, asa cum se intampla de foarte multi ani, prin grija si bunul management al profesorului de Matematica Aurel Neicu, directorul Colegiului Stefan cel Mare din orasul Harlau, institutia se afla in topul celor mai bune din judet, la nivel de reusite didactice si educationale. „Ma numesc Ciubuc Vasilica Lavinia si sunt o proaspata absolventa a colegiului din Harlau. În primul rând, vreau sa spun ca sunt mândra ca am studiat la aceasta unitate de învatamânt, în cadrul careia întâlnim profesori de valoare si elevi muncitori. Plina de emotii, am aflat rezultatele mele la probele scrise de la bacalaureat, unde am obtinut media finala 9.75. Toate aceste rezultate au fost posibile doar cu ajutorul profesorilor mei, care mi-au îndreptat pasii spre cunoastere. Munca lor, depusa pe parcursul celor patru ani, s-a caracterizat prin seriozitate, corectitudine si implicare sincera. Desi statutul meu de licean a luat sfârsit, acest nou drum pe care îl încep este posibil doar prin munca si sprijinul acordat de parinti si profesori”, declara tanara. Alaturi de ea, si Vasilica Larisa Ioana, cu o medie finala de 9.81, face marturisiri legate de experienta avuta.

Citeste si:  Toti tinerii din Iasi ar trebui sa-i admire pe acesti liceeni! Succesul lor ascunde o poveste de viata senzationala – GALERIE FOTO, VIDEO

„Acum opt ani, intram pe poarta colegiului Stefan cel Mare, cu emotie si nesiguranta, fara sa stiu cum aceasta scoala ma va transforma dintr-un copil timid, într-o viitoare studenta încrezatoare în propriile forte. Acum, când o parasesc, las în urma mea un rezultat frumos la examenul de Bacalaureat si, de asemenea, ma pot mândri cu amintirile frumoase si prietenii adevarati pe care i-am întâlnit aici. Vreau sa-i multumesc cu mult respect si recunostinta doamnei profesoare de Limba si literatura romana, Gabriela Fecioru, modelul si inspiratia mea, cea care a crezut în mine si care, într-un timp scurt, a reusit sa ma aduca în fata notei 10. Cuvintele mele sunt sarace pentru a exprima bogatia învataturilor pe care aceasta mi le-a insuflat, cu o exceptionala maiestrie didactica, un calm aparte si o blândete rara, însotite de o rabdare nemaiîntâlnita! În final, le multumesc profesorilor si doamnei diriginte Stefania Burican, pentru devotamentul cu care m-au pregatit pentru acest examen important si pentru noul drum plin de neprevazut ce ma asteapta”, a conchis Ioana.

 Citeste si:  BACALAUREAT. Elevii de zece de la Iasi, premiati de autoritati – UPDATE FOTO
Adauga un comentariu