Economic Local

Povestea lui Pacala se reediteaza la Iasi! A construit o primarie noua prea mica si acum se muta in cea veche! Incep lucrarile!

Publicat: 04 iun. 2017
1

@ Dupa ce s-au mutat in sediul nou al primariei, angajatii si-au dat seama ca acea cladirea abia construita este mult prea mica si ca trebuie sa se intoarca in vechea cladire @ Primarul din comuna Mogosesti reabiliteaza vechea cladire a primariei pentru ca sediu nou este prea mic @ „In sediul nou stam cam inghesuiti. Saptamana viitoare ar urma sa inceapa lucrarile”, spune primarul din Mogosesti @ Contractul de 100 de mii de euro a fost semnat cu o firma de constructii din Iasi @ Inbit SRL a avut relatii contractuale si cu una dintre societatile din subordinea primariei Iasi

Distractie pe bani publici in comuna Mogosesti Iasi. Conducerea primariei a luat hotararea ca in comuna s-ar potrivi deschiderea unui santier care sa mai anime atmosfera amortita. Asadar, s-a incheiat un contract pentru consolidarea sediului vechi al primariei. Culmea, primarul Stefan Maftei a recunoscut ca motivul ar fi ca in sediul nou angajatii nu mai pot da din coate din cauza aglomeratiei. Toata afacerea costa aproape 100 de mii de euro.

„Este vorba de consolidarea unui corp vechi. S-a facut o expertiza si s-a decis ca este nevoie de consolidare. Vor fi patru birouri, unde vor fi mutati viceprimarul, secretarul. In sediul nou stam cam inghesuiti. Saptamana viitoare ar urma sa inceapa lucrarile. Selectia a fost facuta prin biroul de achizitii”, a declarat primarul Maftei.

Angajatii primariei Mogosesti au selectat constructorul prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Astfel, firma ieseana Inbit SRL a semnat contractul in valoare de 427.780 lei. Societatea este administrata de Andrei si Gelu Tarnovanu, are 27 de angajati, iar in 2016 a inregistrat o cifra de afaceri de 5,1 milioane de lei si un profit de 492.387 lei.

Contractul este pe 12 luni

Primaria Mogosesti realizeaza lucrarile cu ajutorul unor finantari guvernamentale. Conform contractului, lucrarile trebuie finalizate in termen de 12 luni.

„Contractul este semnat pe o perioada de 12 luni. Din ce stiu, lucrarea nu este realizata din fondurile primariei. In functie de cum vin banii vom sti cam cat ar dura lucrarea. Vom face o situatie de lucrari. la lucrarile de consolidare tot timpul apar situatii care nu au fost observate la proiectare. Expertiza s-a facut cand cladirea era functionala”, a declarat Andrei Tarnovanu, reprezentantul Inbit SRL.

Fac afaceri si cu aparate de aer conditionat

Inbit SRL nu realizeaza doar lucrari de constructii. In 2017, societatea apare partener de afaceri cu diferite institutii din Iasi, obiectul contractelor fiind de montare aparate de aer conditionat.

Astfel, au fost semnate contracte cu Unitatea Militara 01110, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi, Ateneul Tatarasi, Gradinita Sf. Sava sau Termo – Service SA.
Comentarii
  • Mda. .știm când tatăl e primar și băiatul lui viceprimar normal ca nu încape în aceeași primărie le trebuie clădiri separate că nu pot să stea doi boi la aceeași masă se simt înghesuiți de la atâta intexigenta. ..Alooo dom premar dar APA când că suntem în sec XXI bre!

  • A umplut primaria cu toate vecinele si nevestele pretenilor,cum sa mai incapa? Si-a aranjat si feciorul viceprimar,o sa mosteneasca Mogosestiul,asa ca le trebuie cladiri noi.Fac ei o smekerie si pun mana si pe cladirile astea,cum au pus si pe Caminul Cultural al satului si il folosesc in scop personal.Mai saturati-va ca nu imparatiti lumea.

  • ei asta i buna!!! dar despre consilieru lu Maftei ,nimeni altul decat vestitul Pacala ,nu pomeniti nimica despre implicatia lui in afacere????
    doara ne vorbiti despre asta in titlu!!cum se face ca detaliile le pastrati numai pentru voi!!!!!,?))))))))))))))))))))))))))))))))))

Adauga un comentariu