Eveniment-Social

Povestea emotionanta din spatele darului unui german pentru ieseni

Publicat: 13 apr. 2014
1

Sute de ieseni au vazut cu ochii lor darul pe care il asteptau de mult. Chiar daca este o copie, cel care a facut posibil acest dar pentru Episcopia Romano-Catolica a recunoscut ca gestul a venit in urma unei promisiuni care l-a legat de Iasi. Diaconul Joachim Huneke din Grabenstätt, Germania, a facut toate formalitatile pentru ca una din cele opt copii ale giulgiului de la Torino sa ajunga la Iasi. Chiar daca se pun numeroase semne de intrebare si asupra originalului, catolicii ieseni au primit cu entuziasm acest dar. Declaratia diaconului Joachim Huneke a starnit un val de admiratie. In cadrul slujbei religioase, acesta a precizat ca isi doreste ca giulgiul sa ajunga si in Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Acesta a sustinut ca darul lui vrea sa fie un liant intre credinciosi. Avand dimensiunile giulgiului din Torino (4.20 m x 1.10 m), aceasta copie se deosebeste de celelalte existente in lume prin evidentierea amprentelor. Printr-un proces fototehnic foarte bine elaborat, amprentele au fost fixate pe tesatura cu o gelatina speciala. Giulgiul din Torino este unul dintre obiectele arheologice cele mai studiate din lume. Conform traditiei, giulgiul este panza funerara in care a fost infasurat Isus, dupa ce a fost coborat de pe cruce. Din anul 1578 este pastrat la Torino, Italia, in Catedrala „Sfantul Ioan Botezatorul”. Diaconul german a subliniat ca cercetarea panzei a fost facuta de o echipa formata din persoane de toate religiile, inclusiv atei.
Comentarii
  • Sa-l binecuvanteze Bunul Dumnezeu si sa-i rasplateasca jertfa pe care a facut-o, dezlipindu-si inima de ceeqa ce a pretuit atat de mult, din dorinta de a darui altora bucurie in Domnul. Doar ca darul sau nu va functiona precum a dorit. Existenta la Sihla sau Sihastria a unor imagini ale Giulgiului a nascut ample contestari si dezbateri in BOR, incat , in loc sa devina un liant, Giulgiul a devenit in cercurile ortodoxe un capat de acuzare impotriva catolicilor, despre cat de eretici au ajuns sa fie. De asta e putin probabila o deschidere din partea Mitropoliei Moldovei in partajarea darului sau de bunavointa.Incat, dintr-un gest de bunavointa, datorita necunoasterii si neintelegerii contextului duhovnicesc, darul sau are si va avea valente toxice spirituale.

    • Inteleg presiunea la care a fost supusa ERCIS, de a alege intre a adopta o conduita de bunavointa prin receptarea darului,OK dpdv social, si a face un pas corect duhovniceste,util sanatatii spirituale a parohienilor,declinind oferta, intre a alege intre cele ale acestei lumi si cele ale lui Dumnezeu:NU DUMNEZEU a fost CEL ales!In acelasi timp, decizia anuntata de ERCIS in timpul celebrarii ( COPIA Giulgiului va fi plimbata prin parohiile catolice spre inchinare si adorare publica, si , de ce nu, spre adunare de donatii sau revigorante bai de multime,intru adormire de constiinta,ca totul in ERCIS e ok, cum s-a facut si se face si cu COPIA Icoanei de la Czestochowa)e simptomatica pt indicarea crizei duhovnicesti specifice acestui timp al superstitiilor si nu al credintei in Dumnezeu.Domnul cu mila peste toti si toate!Amin.

  • Ortodocsii prefera oase dezgropate indiferent de originea lor,la care sa se inchine si nu o copie a unui obiect de cult chiar daca e vorba tot despre IISUS.

    • Cinstire de moaste gasim si la catolici (amintiti-va de Sf.Rita de Cascia, de binecuvantatul Sf.Padre Pio,de Sf.Bernadeta, de Sf.si minunatul Ioan Maria Vianey). Nu in asta consta credinta adevarata in Dumnezeu sau superioritatea in slujire!Posibila greseala inaintea lui Dumnezeu a unuia nu indreptateste greseala proprie, varsta spirituala de pruncie sau nu a unuia,nu scuza caderile unei alte varste spirituale. Vaticanul Insusi e ,in prezent, rezervat vis a vis de Giulgiu,dupa 3 bule papale!Ne-am afla-datorita optiunii episcopului, de a face obiect de cult dintr-o copie, intr-o situatie similara cu a o primi pe Vassula Ryden sa conferentieze,dupa ce a fost excomunicata,sau a proslavi ca minuni manifestarile din Coreea (Naju) dupa ce Vaticanul le-a calificat drept false minuni!

  • Cum dracu sa te rogi la o copie!!! a unui fals dovedit! Si daca te rogi la covorul din casa, ai fi acelasi efect…la munca si studiu tovarasi…lasati gargara pt prosti!

Adauga un comentariu