Eveniment-Social

Povestea elevei-navetiste care a ajuns olimpica. Fata a crescut intr-un satuc la celalalt capat al judetului – FOTO

Publicat: 15 mart. 2016

@ Nu ar fi crezut ca poate ajunge pana aici! @ Este vorba de o liceana a unui valoros colegiu national din judetul Iasi @ Faptul ca a crezut in sansa sa si a muncit extrem de mult, indiferent de cat de greu ar parea pentru cei mai multi dintre tinerii din Romania, a dovedit ca se poate @ In consecinta, acum Elena este una dintre cele mai apreciate si respectate eleve din intregul oras

O noua reusita deosebita, la nivelul intregii tari, pentru intreg colectivul de profesori si de elevi ai Colegiului National Stefan cel Mare din orasul Harlau! Dincolo de faptul ca, an de an, directorul acestei institutii de invatamant preuniversitar locale, prof. Aurel Neicu a reusit sa plaseze institutia in topul celor mai bune, atat din perspectiva examenelor nationale, dar si a proiectelor europene, politica sa manageriala moderna a facut ca si la olimpiade liceenii sa ocupe primele locuri.

Citeste si: Manifestari deosebite organizate la Colegiul Stefan cel Mare din Harlau

Eroina-navetista olimpica din satul Sticlaria

Un exemplu in acest sens este si calificarea Elenei Gaina, clasa a XI-a, la faza nationala a Olimpiadei de Istorie. Aceasta a obtinut si cea mai mare nota la faza judeteana a competitiei. „Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici! Am facut si multe sacrificii, insa nu m-am lasat si sunt extrem de bucuroasa pentru ca m-am calificat la faza nationala la Istorie. Atunci cand iti doresti sa faci ceva, nu conteaza de unde provii, de la tara sau de la oras, sau cat de grea ar parea viata. E important sa faci eforturi si sacrificii si sa visezi frumos, iar mereu sa ai in minte ca poti fi cel mai bun. Acest rezultat ma obliga si la mai mult! Vreau sa le multumesc celor care mi-au fost aproape, familiei si profesorilor de la colegiu, la care tin foarte mult”, a marturisit Elena.

Citeste si: Reusita editoriala de exceptie pentru Colegiul Stefan cel Mare din Harlau – FOTO

Exemplu pentru toti colegii

De precizat ca, aceasta provine dintr-o familie modesta din satul Sticlaria, comuna Scobinti. Ea face, zi de zi, naveta la scoala. „Eleva este in clasa a XI-a D, profil Filologie. A obtinut media cea mai mare la faza judeteana a olimpiadei de istorie din data de 12 martie 2016, de la Iasi, si anume 9.35. Astfel, Elena s-a calificat pentru faza nationala a intrecerii, care va avea loc la Braila, în luna aprilie. M-a impresionat înca de la începutul colaborarii elev-profesor, din clasa a IX-a, prin seriozitate, disciplina, constiinciozitate, ambitie, prin învatarea ritmica a materiei, prin parcurgerea acesteia si nu prin simpla memorare a datelor, evenimentelor, faptelor istorice, ci prin întelegerea acestora! Asta prin învatarea constienta, nu numai pentru nota obtinuta ca atare, ci si pentru îmbogatirea culturii generale, pentru aplicarea cunostintelor la diverse aspecte ale vietii cotidiene. Este o eleva modesta si, în acelasi timp, respectuoasa. Este apreciata în colectivul clasei sale pentru toate aceste calitati. Colegii o respecta si o admira, în acelasi timp, si reprezinta un model demn de urmat pentru ei, care au, în viitorul apropiat, de sustinut examenul de maturitate, adica bacalaureatul”, a declarat si prof. Stefania Burican, indrumatorul adolescentei. Mai departe, directorul de la Stefan cel Mare a tinut sa arate ca, inclusiv prin aceasta performanta, unitatea educationala pe care o coordoneaza continua sa mentina la un standard ridicat nivelul scolii.

Citeste si: Proiect international Euroscola la Colegiul Stefan cel Mare din Harlau

„Ne bucura foarte mult rezultatul Elenei Gaina. Este rodul muncii sale si al profesorului care a coordonat-o. Este o noua dovada ca, indiferent de conditia sociala sau materiala, intr-un cadru propice performantei, oricine poate reusi”, a tinut sa transmita si profesorul Neicu.

Citeste si: Colegiul „Stefan cel Mare” din Harlau, in elita invatamantului iesean
Comentarii
Adauga un comentariu