Eveniment-Social

Posturile blocate de la Ambulanta au redus numarul echipajelor de interventie

Publicat: 17 apr. 2014
1

La Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi nu se pot face angajari nici macar pe perioada determinata. Un numar de 11 angajati, dintre care noua asistenti medicali si doi medici, sunt in concediu de maternitate sau de cresterea copilului. In locul acestora nu se pot face angajari, ceea ce a dus la scaderea numarului de angajati pe fiecare tura.

„Nu avem voie sa facem angajari. Pana la 1 iulie toate posturile sunt blocate. Nici in locul angajatilor care sunt in concediu nu putem angaja alte persoane. Nu avem voie de majorari salariale, nu avem voie sa angajam si nici sa platim orele suplimentare. Blocarea posturilor ne creeaza probleme. Pe fiecare tura avem cu doi oameni mai putin si cu doua echipaje de interventie mai putin”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta Iasi. Nici in ceea ce priveste numarul de medici, SAJ Iasi nu functioneaza conform normativului.

„Ar trebui sa avem angajati 30 de medici, unul la 30 de mii de locuitori. Sa speram ca dupa 1 iulie vom avea voie sa facem angajari. Si acesta este un motiv pentru care echipajele ajung, uneori, cu intarziere la solicitari. Noi incercam chiar si cu eforturi supraomenesti din partea personalului sa raspundem la toate apelurile. Lipsa trebuie suplinita cu oamenii pe care ii avem. Deocamdata, trebuie sa ne descurcam cu personalul de care dispunem”, a spus medicul Florin Agapi.
Adauga un comentariu