Local

Posturi scoase din joben la varful unei institutii publice

Publicat: 02 iun. 2015
1

@ O institutie publica a ajuns sa aiba in conducere mai multe persoane fara ca acestea sa mai aiba dreptul sa stea pe acele posturi @ Situatia este mai veche si nimeni nu s-a sesizat pana in prezent

Conducerea unei institutii din subordinea Consiliului Judetean Iasi a decis sa nu mai respecte legea. Camera Agricola Judeteana Iasi functioneaza de o perioada de timp cu un director adjunct, post care nici macar nu ar trebui sa existe. Acum cateva luni, Camera Agricola a inaintat la Consiliul Judetean o noua organigrama, insa plenul a depus o serie de amendamente, iar structura a fost modificata. Practic, postul de director adjunct nu ar mai trebui sa existe, arata surse din cadrul Consiliului Judetean, insa cei de la Camera Agricola nu au mai pus in aplicare procedura, iar totul a continuat sa se desfasoare in conditii normale. Postul este ocupat de Gabriel Hoha, care este si cadru didactic la Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Iasi. Organigrama a fost dezbatuta de plenul CJ in luna martie, iar alesii au depus o serie de amendamente ce au prevazut schimbari. Camera Agricola condusa de Monica Pandelea nu le-a pus insa in aplicare. Nici macar Gabriel Hoha nu a vazut nimic, acesta preferand insa se se eschiveze.

Citeste si: Un for al Consiliului Judetean jupoaie iesenii. Nimeni nu ia atitudine

„Nu stiu de asa ceva. Daca aveti ceva de intrebat, trimiteti o adresa”, a sustinut Gabriel Hoha. Acesta ocupa functia de ceva vreme, insa chiar daca organigrama s-a modificat, lucrurile continua sa bata pasul pe loc. Nu este prima neregula care se desfasoara la nivelul Camerei Agricole Iasi. Cei de aici au ajuns, de exemplu, sa practice tarife mai mult decat duble fata de autoritati similare din tara. Fara a avea vreun rezultat concret, Camera Agricola Judeteana Iasi se foloseste de naivitatea celor care vin sa se inscrie la cursurile de formare organizate de institutie, unde se practica tarife astronomice in comparatie cu autoritatile similare din zona Moldovei. Camera Agricola a ajuns sa jupoaie iesenii care vor sa se inscrie la cursurile de formare profesionala organizate de aceasta autoritate. Cum s-a ajuns la acest lucru? Printr-o simpla hotarare de Consiliu Judetean, cei de la Camera Agricola au reusit sa aprobe tarife aproape duble fata de cele practicate, de exemplu, in judetele Vaslui sau Botosani pentru aceleasi cursuri. De exemplu, cine se inscrie la cursurile pentru apicultori trebuie sa pateasca 700 de lei, in vreme ce in judetele vecine diploma este obtinuta cu doar 400 lei.
Comentarii
Adauga un comentariu