National

Ponta risca sa-i fie anulate actele pe care le-a semnat ca avocat

Publicat: 21 oct. 2016
1
Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, astazi, ca se va pronunta pe 28 octombrie asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor. 
Avocatul fostului premier a adaugat ca un act  nu poate fi revocat dupa 13 ani daca a produs efecte.
„In baza acestui titlu, Victor Ponta a fost primit in randul avocatilor. Asa a primit si titlul de conferentiar. Ministerul Educatiei a ignorat si dispozitia Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice (CNECS) din 2012, care a hotarat ca nu a plagiat. CNECS era competent sa analizeze sesizarile si contestatiile privind inclusiv plagiatul. S-a dorit o sanctionare a reclamantului. Persoana petitionara devine si persoana care semneaza pentru retragerea titlului de doctor, vorbim de dl. Mircea Dumitru”, a spus aparatorul lui Ponta.
Avocatul s-a referit si la analiza din Baroul Bucuresti, care a suspendat o decizie privind excluderea din avocatura a lui Victor Ponta.
„In prezent, Baroul analizeaza excluderea reclamantului din barou si am depus actele in acest sens. Va rog sa vedeti ce se intampla cu toate hotararile luate in calitate de avocat, vorbim de o insecuritate juridica”, a spus avocatul fostului premier.
La randul sau, avocatul Ministerului Educatiei a sustinut ca hotararea CNATDCU este actul administrativ care ar fi trebuit atacat pentru a fi suspendat.
„Noi am aplicat legea. Toate criticile reclamantului nu subzista. Ponta s-a referit la doctoratele din cercetare care sunt facute de cercetatori salarizati. Nu sunt depuse dovezi la dosar ca Ponta este conferentiar, din moment ce nu are o cercetare stiintifica”, a spus avocatul Ministerului Educatiei.
Vezi si: Dezvaluiri ULUITOARE! Sebastian Ghita, indragostit de Kovesi. George Maior – PREMIERComentarii
Adauga un comentariu