National

Ponta, la inaugurarea unei autostrazi care s-a facut in 30 de ani: Daca scapam de Berceanu, Videanu si Boagiu, avem autostrazi

Publicat: 29 nov. 2012
1

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, pe tronsonul Cernavoda-Medgidia al Autostrazii Soarelui, ca „daca scapam de Berceanu, Videanu, Boiagiu si altii”, Romania va reusi sa aiba si autostrazi, informeaza agentia de stiri Mediafax.

„Autostrada Comarnic-Brasov a fost proiectata si s-a ajuns la faza de licitatie in 2009. Avea termen de executie 36 de luni, daca Berceanu o semna atunci acum era gata. Daca scapam de Berceanu, Videanu, Boagiu si altii, avem si autostrazi”, a spus Ponta.

Ponta a vizitat, astazi, ultimul tronson al Autostrazii Soarelui, cel dintre Medgidia si Cernavoda, care a fost deschis circulatiei pe doua benzi pe sens.

In iulie, tronsonul Cernavoda – Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis, circulandu-se in regim de drum national, pe o singura banda pe sens si cu limita de viteza de 80 de kilometri la ora.

Atunci, la inaugurarea tronsonului respectiv au participat premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum si primarul Constantei, Radu Mazare.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda – Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi – Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia – Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013.

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie, cand a fost data circulatiei si cealalta cale.

Constructia acestei autostrazi a inceput in anii ’80, dar dupa caderea regimului comunist lucrarile au fost sistate pana in anul 2001.
Comentarii
Adauga un comentariu