National

PONTA: L-am atentionat pe COSTOIU ca RASPUNDE CU CAPUL

Publicat: 30 sept. 2014
1

Fondurile programului POS CCE au fost realocate, la initiativa ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, catre alte proiecte din cadrul programului, premierul Victor Ponta relatand ca, la acel moment, l-a atentionat pe ministru ca va raspunde „cu capul” pentru realizarea acestora, scrie Mediafax.

Prezent la lansarea a unui numar total de 17 proiecte, in valoare totala de 271 milioane lei finantate prin intermediul Programului Operational Sectorial privind Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), finantat si de Uniunea Europeana, premierul Ponta a relatat problemele cu care s-au confruntat autoritatile in derularea acestui program.

Citeste si Tariceanu despre cererea DNA: NU vom organiza o sedinta a Birou Permanent numai

„Cand am realizat ca oricum nu vom folosi banii din POS CCE, acolo unde erau ei tinuti, ca o sa fie nu stie ce proiecte pe care nu o sa le terminam niciodata, am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a realoca, iar domnul Costoiu a spus: «Va asigur ca, daca realocati, vom avea proiectele». Eu i-am spus ca raspunde, as spune, chiar «cu capul», dar suntem intr-o perioada in care, din pacate, nu mai putem sa glumim cu aceasta expresie, insa, azi ma bucur foarte tare ca cei 17 beneficiari au semnat contractele, folosesc sumele respective, si nu sunt sume chiar foarte mici”, a spus Ponta.

Citeste si Primele declaratii ale lui PONTA, dupa ce numele sau a aparut in dosarul Microsoft

El l-a avertizat pe ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, sa fie pregatit pentru a receptiona noile proiecte pentru viitorul exercitiu bugetar 2014-2020, care, potrivit ministrului, va fi lansat in octombrie-noiembrie.

„Domnul ministru m-a asigurat ca birocratia va fi mai mica, ca procedurile vor fi mai simple, ca lanseaza in octombrie-noiembrie noile programe, insa vreau doar sa va spun ca, cu cat putem sa cheltuim mai repede fondurile europene, cu atat inseamna ca eficienta programelor a crescut fata de ceea ce a fost in trecut”, a adaugat Ponta.

Citeste si Dosarul Microsoft: Dorin Cocos ar fi primit 8-9 milioane euro, iar Gheorghe Stefan, 3 milioane

Beneficiarii celor 17 proiecte de cercetare sunt sapte universitati, opt institute de cercetare si doua spitale.

Proiectele au fost finantate din Axa prioritara 2 POS CCE ,,Cercetare, Dezvoltare tehnologica si inovare pentru competivitate”.
Adauga un comentariu