National

Ponta, intrebat daca este ruda cu Cazanciuc – Vezi ce raspuns a dat

Publicat: 15 apr. 2013
1

Premierul Victor Ponta a declarat ca il cunoaste de mult timp pe noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, cu care a fost coleg de facultate si la Parchetul General, afirmand in acelasi timp ca acesta ii este si ruda prin alianta, dar ca nu s-a gandit sa ii ceara sa divorteze.

„Ne cunoastem din facultate, am fost colegi si la Parchetul General o buna perioada de timp, a lucrat la Parchetul General in perioada in care doamna Kovesi era procuror general”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Intrebat daca acesta ii este ruda, Ponta a raspuns: „Prin alianta, dar nu m-am gandit sa il pun sa divorteze„.

El a insistat asupra faptului ca il cunoaste pe Cazanciuc de mult timp si ca spera ca experienta acestuia atat din domeniul justitiei, cat si de la Ministerul de Externe sa il ajute.

Noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, juramantul de investitura la Cotroceni, in fata presedintelui Basescu, la ceremonie fiind prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si premierul Victor Ponta.

Premierul l-a desemnat, in 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, detinuta interimar chiar de seful Guvernului. In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din functia de procuror.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 si secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, dupa plecarea Monei Pivniceru din functie, in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala.
Comentarii
Adauga un comentariu