National

Ponta: Interzicerea dreptului unui deputat sa intre in Parlament, un precedent periculos

Publicat: 24 iun. 2015
1

Victor Ponta a criticat miercuri decizia procurorilor DNA de a-i interzice deputatului Sebastian Ghita sa-si exercite functia de parlamentar, spunand ca este „un precedent grav”.

„Vreau sa spun doar doua lucruri: nimeni nu poate sa faca presiuni sa imi dau demisia. Sunt un om pe picioarele mele si doar cei care m-au numit in functii pot sa imi ceara demisia”, a zis Victor Ponta.

„Nu am auzit niciodata in istoria unei democratii ca unui membru al Parlamentului sa ii fie interzis de catre un procuror sa mearga in Parlament. Este un precedent extrem de grav. Nu s-a intamplat nicaieri asa ceva. Se mai intampla in dictaturi. Nu cunosc baza constitutionala. Este ceva ce mi se pare absolut in afara regulilor democratice.

Nu stiu daca Romania mai este o tara democratica. Orice decizie poate fi cenzurata. Eu vorbesc de un principiu aici – de faptul ca un parlamentar nu poate sa mearga in Parlament. Ce faceam daca azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la 100 de parlamentari sa vina la vot si Codul nu trecea”, a zis Victor Ponta despre interdictia primita de deputatul Sebastian Ghita data de procurorul de la DNA Prahova care instrumenteaza Dosarul Hidro Prahova in care este implicat si cumnatul premierului.
Adauga un comentariu