National

Ponta: Indepartarea gruparii infractionale din fruntea ANAF, un semn de insanatosire

Publicat: 26 iul. 2012
1
Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, ca sanctionarea penala a celor care s-au aflat in ultimii doi ani la conducerea ANAF reprezinta un semn „de insanatosire a uneia dintre institutiile fundamentale” ale statului.
Victor Ponta a prezentat date privind realizarile ANAF in perioada mai-iunie 2012 si care au fost cu 11 la suta mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand institutia era condusa de Sorin Blejnar si echipa lui, scrie rtv.net.
„Vreau sa salut si sa incurajez eforturile facute de catre justitie in acest moment privind sanctionarea penala a celor care in ultimii ani au prejudiciat grav bugetul statului prin fapte de evaziune fiscala, contrabanda si orice alte fapte de acest gen. Reprezinta un semnal de insanatosire a uneia dintre institutiile fundamentale, ANAF”, a spus Ponta.
Premierul a precizat ca nu numai masurile de sanctionare sunt de salutat, ci si rezultatele ANAF din ultimele doua luni. „Dincolo de masurile de sanctionare, pe care le salut si le incurajez, exista si alt gen de semne bune ale schimbarilor facute in cadrul ANAF, in special a indepartarii de la conducerea ANAF a unei grupari infractionale, care promovase in cadrul ANAF o coruptie institutionalizata, care afecta grav veniturile statului si buna functionare a institutiilor publice. In baza datelor puse la dispozitie pentru perioada mai-iunie, vreau sa anunt un grad de realizare a incasarilor de 101%, deci un plus de 375 de milioane de lei venituri la bugetul de stat, o depasire cu 11%, un plus de 2 miliarde, la nivelul veniturilor realizate in perioada similara a anului 2011, cu toate ca in 2012 lucrurile s-au degradat din punct de vedere economic. Programul realizat suplimentar incepe sa acopere prejudiciul de 980 de milioane de lei rezultat in urma neincasarii veniturilor la buget in primele patru luni ale anului curent, deci in ultimele patru luni ale conducerii asigurate de dl Blejnar si de ceilalti sefi de la ANAF care fac acum obiectul cercetarilor penale”, a punctat Ponta.
Potrivit premierului, actuala conducere a ANAF a facut sesizari pentru mai multe firme care realizau venituri in mod ilegal, din rambursari ilegale de TVA, din evaziune fiscala, neplata accizelor si a taxelor si din fapte de contrabanda.Adauga un comentariu