National

Ponta, despre jaful din guvernarea Boc-Basescu: Cei care au facut jaf vor din nou la guvernare

Publicat: 16 apr. 2015
1

Cei care au facut jaf in tara in regimul Boc-Basescu doresc acum sa revina la guvernare, a spus premierul Victor Ponta, joi, dupa ce Antena 3 a prezentat un document cu 450 de fapte penale sesizate la DNA in guvernarea amintita.
 
„90% din cei implicati in jaful din 2009-2012 sunt si azi in functii importante din politica, nu se mai cheama PDL, se cheama PNL si vor sa fie si acum la guvernare„, a comentat seful Guvernului.
 
Corpul de control al premierului a depus la DNA un numar de 70 de sesizari cu privire la 450 posibile fapte penale, ce reprezinta o sinteza a ceea ce s-a intamplat in guvernul BocBasescu. Drept raspuns, Directia Nationala Anticoruptie nu s-a sesizat in niciun caz, astfel ca niciun dosar nu este trimis in judecata dupa trei ani.

Citeste si Ludovic Orban, DENUNTAT la DNA
 
Este vorba despre controalele efectuate de corpul de control al premierului in perioada mai 2012- aprilie 2015. Corpul de control al guvernului, condus de un jurist, a facut 70 de sesizari la DNA espre fapte penale.
 
Printre companiile amintite in document se numara Posta Romana, CNAS, Hidroelectrica, Conpet.
 
„Oamenii simteau ca era vorba de un urias sistem de coruptie. Am tot sesizat lucruri foarte grave, dosarul Microsft a pornit de la sesizarea Corpului de control, dosarul privind retrocedarile. In 2015, in sfarsit au luat masuri, inclusiv cei cu Transalpina, de la sesizarea noastra”, a spus premierul.

Citeste si Alina Gorghiu, ACUZATA de contracte cu STATUL, Electrica si LEGATURI NECURATE cu Vlasov
 
Insa Ponta a ridicat si problema cu jaful de la Hidroelectrica sau de la CNAS, condusa la acea vreme de Lucian Duta, lider al PDL, „dar nici azi nu am vazut cine e vinovat”.
 
„Dar noi o sa trimitem in continuare sesizari, o sa punem documente la dispozitia justitiei si o sa intrebam ce se intampla cu dosarele, ca e vorba de sute de milioane”, a asigurat seful Guvernului.
Comentarii
Adauga un comentariu