National

Ponta despre CODUL FISCAL: S-a inceput distrugerea tuturor masurilor care au stat la baza cresterii economice

Publicat: 07 sept. 2016
1

Fostul premier Victor Ponta a precizat ca actualul Guvern a inceput deja “distrugerea tuturor masurilor care au stat la baza cresterii economice”.

“In timp ce opinia publica este mereu ocupata cu diverse „fumigene”, s-a inceput deja distrugerea tuturor masurilor economice care au stat la baza cresterii economice (si implicit a resurselor bugetare pentru pensii si salarii)! Guvernul tehnocrat vrea sa schimbe deja Codul fiscal:

1. La mai putin de un an de la intrarea sa in vigoare la 1 ianuarie 2016.

2. Prin Ordonanta de Urgenta (nu prin lege in Parlament).

3. Afecteaza circa 200 de articole din Cod.

4. Schimba fundamental regimul fiscal privind atat regimul firmelor, cat si al angajatilor.

Oare ce spun acum investitorii privati care au cerut stabilitate legislativa si predictibilitate, dar ambasadorii din SUA si UE care au cerut mereu transparenta si consultare in cazul masurilor fiscale sau reprezentantii angajatilor care se trezesc cu sarcina fiscala aproape dublata peste noapte? Dar cei care au votat cu Klaus Iohannis si au vrut Guvern tehnocrat pentru ca ”Ponta mareste taxele” se simt inselati si manipulati?!?”, a scris Ponta pe Facebook.

Totodata, fostul premier se intreaba retoric ce s-ar intampla daca un viitor guvern PSD – ALDE ar trebui sa conduca tara pe baza masurilor fiscale luate de actualul Guvern. “Si daca dupa alegerile din 11 decembrie – prin vointa alegatorilor romani – va veni un Guvern PSD – ALDE cum va face bugetul si va conduce tara cu masurile fiscale luate de Guvernul tehnocrat??? Sper ca intelegeti toti miza a tot ce se intampla in aceste zile! Daca nu intelegem, ne meritam soarta!”, a conchis deputatul social-democrat.
Adauga un comentariu