National

Ponta, despre Basescu: Un dictator paranoic

Publicat: 06 ian. 2014
1

Social-democratii isi propun in 2014 continuarea guvernarii in sensul dezvoltarii economice si al restabilirii echilibrelor sociale in Romania, destructurarea „regimului Basescu” si aducerea la conducerea tarii a unui presedinte care sa nu fie ”un razboinic”, ci un ”pacificator”.  Aceste obiective sunt propuse si prezentate luni de presedintele PSD, premierul Victor Ponta, BPN al partidului, intr-un document politic, potrivit unor surse social-democrate citat de Agerpres.

„Ne propunem sa daramam caramida cu caramida ce a ramas din regimul politic Traian Basescu – in 2014, se incheie 10 ani de distrugere a Romaniei, de minciuna, dezbinare, saracie, izolare internationala si persecutie sistematica a adversarilor politici. Regimul Traian Basescu este un sistem bazat pe o propaganda tipica legionarilor si metode de persecutie ale comunistilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic, sustinut de o gasca de impostori si adulatori dependenti de bani si functii publice”, se arata in document.

Potrivit sursei citate, „singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD, (…) de a carei forta politica si electorala i-a fost mereu frica lui Traian Basescu”.

„Stie foarte clar ca noi putem nu doar sa il inlocuim, dar sa avem grija ca mecanismele sale anti-democratice si anti-nationale, construite timp de 10 ani, sa inceteze sa functioneze. Pentru acest obiectiv national si politic trebuie sa colaboram onest cu toate partidele democratice din tara – in special cu aliatii nostri: UNPR, PC si PNL! USL s-a format ca adversar natural al regimului Basescu si trebuie sa nu abandoneze acest obiectiv”, stipuleaza documentul.

Pentru obtinerea acestui deziderat, in documentul PSD se precizeaza ca „grupul minoritatilor nationale, UDMR, PP-DD si chiar PDL trebuie sa fie parteneri in acest proiect national – cu totii s-au saturat de Traian Basescu, de modul abuziv in care actioneaza, de santajele sale cu dosare si de linsajul mediatic la care isi supune adversarii”.

* Directia „buna” a actualei guvernari trebuie continuata prin repararea nedreptatilor comise de regimul Basescu fata de pensionari, profesori, medici, militari, diplomati, politisti si prin pastrarea tendintei de crestere economica, productia industriala, nivelul exporturilor si agricultura si scaderea somajului in special in randul tinerilor.

Potrivit documentului, guvernarea trebuie sa pastreze solidaritatea si echilibrul social, cresterea economica existenta nefiind suficienta daca nu se distribuie echitabil, corect, pentru „a reduce saracia si diferentele dintre cei foarte bogati si cei foarte saraci din Romania si pentru a creste nivelul de trai pentru toti romanii”.

Liderul PSD propune BPN ca guvernarea sa continue prin „dezvoltarea unor domenii ca sanatate, educatie, dar si cultura si sport, prin programe nationale si prin intermediul descentralizarii administrative”, prin „folosirea cat mai eficienta a banilor europeni – construirea de autostrazi, atragerea de investitii din Europa, China, Turcia si alte state din afara UE”, prin „modernizarea Armatei romane si sprijinirea cultelor religioase, incepand cu Biserica Ortodoxa Romana”.

„Sa ajutam la dezvoltarea economica si sociala a Republicii Moldova si la integrarea sa europeana, fara a folosi Moldova ca tema egoista de campanie electorala interna. Sa fim implicati in mod activ in luarea deciziilor, respectati si ascultati in Uniunea Europeana, pentru a schimba modelul actual de ‘delatori servili si umili’, (de tip Macovei). Sa pastram transparenta utilizarii banilor publici, sa combatem evaziunea fiscala si sa militam fara oboseala pentru ca justitia sa-i traga la raspundere pe toti cei care au devalizat Hidroelectrica, Posta Romana, CNAS, ANAF, pe cei care au realizat retrocedari ilegale si delapidari de fonduri europene. Sa-i aparam cu toata determinarea pe cei persecutati strict din motive politice de regimul Basescu”, constituie alte deziderate ale guvernarii.

* Pentru a avea in 2014 „un nou presedinte diferit de modelul Traian Basescu”, Victor Ponta propune ca noul sef al statului sa fie „arbitru, si nu jucator”, „pacificator, si nu un razboinic”, „un unificator, si nu un dezbinator”.

„În 2014, trebuie sa indeplinim dorinta majoritatii covarsitoare a romanilor de a avea, la finalul anului, un presedinte de care sa nu ne mai fie rusine, precum cel actual!(…) Presedintele sa nu mai foloseasca frica si santajul pentru a-si impune deciziile; sa nu-si mai foloseasca functia pentru a-si imbogati familia, a-si rasplati slugile incompetente cu functii de consilieri si a construi partide nedemocratice pentru favorite si favoriti; sa nu mai puna mereu povara crizelor pe umerii romanilor in timp ce camarila sa continua sa se imbuibe din bani publici; sa nu mai foloseasca banii si functiile publice pentru stimularea si rasplata adulatorilor sai oficiali din media, sa sprijine si sa respecte activitatea constitutionala si legala a Guvernului, a Parlamentului si a alesilor locali si sa construiasca impreuna cu acestia un sistem public performant si onest”, propune Victor Ponta BPN.

De asemenea, noul sef al statului trebuie „sa nu mai considere ca justitia, serviciile de informatii sau Curtea Constitutionala sunt institutii ce trebuie controlate politic, de folosit in bataliile politice si in distrugerea adversarilor sai, sa ne reprezinte cu demnitate in Europa si in lume, nu ca un ‘arendas’ gata sa-si chinuie si abuzeze taranii de pe mosie doar ca sa intre in gratiile stapanului, sa aprecieze si respecte simbolurile si valorile noastre nationale si sa ne uneasca la greu si la bine, sa fie capabil de dialog si toleranta fata de cei care au alte opinii sau obiective decat el insusi”.
Comentarii
  • “Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat.
    Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează, caută diverse pretexte pentru cedarea prestaţiei către operatorii privaţi, şi astfel prin noul mers al trenurilor intrat în vigoare la jumătatea lunii decembrie 2013 au fost scoase peste 200 de trenuri de pe rute rentabile.
    Însă, Dorobanţu îşi promovează aranjamentele în Consiliul de Administraţie prin intermediul directoarei Dana Galbeni Răchilă, prietenă la cataramă cu mâna dreapta a managerului privat, şefa achiziţiilor de la CFR Călători, Carmen Maria Popescu. De fapt, familiile celor două doamne au avut, în anii trecuţi, împreună o firmă (Bononnia Caffe SRL Bucureşti) pe care au vândut-o către alţi acţionari.”

Adauga un comentariu