National

Ponta: Cum poate cineva sa fie atat de ignorant sau ticalos

Publicat: 24 iul. 2015
1

Premierul Victor Ponta sustine ca acum este momentul pentru luarea unor masuri care sprijina mediul de afaceri, creeaza locuri de munca si ridica nivelul de viata.

„Putem sa luam acum masuri care sprijina mediul de afaceri, creeaza noi locuri de munca si ridica nivelul de viata al oamenilor obisnuiti! Daca nu acum, atunci cand? Sa nu pierdem oportunitatea aceasta construita in 3 ani de munca (cum poate cineva care cunoaste aceste date oficiale sa fie atat de ignorant sau ticalos sa spuna ca Romania e ca Grecia)”, a scris prim-ministrul, vineri, pe Facebook.

Citeste si Victor Ponta, nou atac la adresa lui Iohannis: „Ma deranjeaza ipocrizia ieftina de a respinge

Reactia sa vine dupa ce Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca bugetul general consolidat a incheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, fata de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, inregistrat la aceeasi data in anul 2014.

Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 110,6 miliarde lei, reprezentand 15,8% din PIB, au fost cu 10,2% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Potrivit datelor MFP, s-au inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent la incasarile din TVA (18,3%), impozitul pe venit (14,2%), venituri nefiscale (11,1%) si accize (8,6%).

Citeste si Victor Ponta, atac la Iohannis: In ultimele doua luni s-a comportat ca un presedinte PNL

Incasarile din contributii de asigurari sociale au scazut doar cu 1,3% fata de anul anterior, fiind influentate de atat de reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor angajatorilor, cat si de cresterea pe anul 2015 cu 0,5 puncte procentuale a cotei de contributie catre pilonul II de pensii.

La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat cresteri fata de anul precedent la impozite si taxe pe proprietate cu 3,4%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 7,5% si venituri nefiscale cu 1%.

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 106,4 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 2,5% fata de aceeasi perioada din anul precedent, dar s-au diminuat cu 0,4 pp ca pondere in PIB.

Citeste si Mirel Palada, foc si para: De-aia sintem niste prosti

In structura, pe principalele titluri de cheltuieli s-au inregistrat reduceri in cazul cheltuielilor cu bunuri si servicii (2,4%). O reducere semnificativa s-a inregistrat in cazul cheltuielilor cu dobanzile (7,9%) ca urmare a sezonalitatii platilor si a scaderii randamentelor la titlurile de stat.

In paralel, se remarca o crestere semnificativa, cu 27,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, a cheltuielilor efectuate pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 9,6 miliarde lei, respectiv 1,4% din PIB, in termeni nominali la acelasi nivel cu cel inregistrat la aceeasi perioada a anului trecut.
Comentarii
  • Ignorant sau ticalos este pontanacul, mincinosul plagiator, coruptul penal. Romania bineinteles ca este ca Grecia, nu in privinta situatiei actuale a celor doua tari ci in privinta politicilor economice ale celor doua tari. Sunt identice:lipsa investitiilor, ne-munca incurajata cu pomeni (electorale) de la stat, inglodare in datorii, lipsa unei cresteri economice durabile, nu la heirup. Pontanacul vrea sa spuna ca situatia actuala a Romaniei nu se compara cu situatia actuala a Greciei. Dar uita sa spuna ca dupa o guvernare in care economia „duduia” ca si acum (Tariceanu) am fost pe malul prapastiei, ca si Grecia. Aici este asemanarea ignorantule ticalos. Asi vrea sa fiu prooroc mincinos, dar tare mi-e teama ca in scurt timp vom plati toate oalele sparte, adica bunastarea si „creterea” economica cu care ne laudam si atunci pontanacul va vedea si el ca suntem ca grecii. Va fi insa prea tarziu. Doamne, ocroteste-i pe romani!

Adauga un comentariu