National

Ponta: Codul Rutier sa fie mai dur, sunt multe accidente. Stroe: Am atenuat sanctiuni dupa emisiuni TV

Publicat: 18 sept. 2013
1

Premierul Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat in dezbatere publica, sa tina cont mai ales de numarul prea mare al deceselor in accidente si amenzilor neplatite, ministrul spunand insa ca a „atenuat” din sanctiuni inclusiv dupa emisiuni TV.

„Sa tineti cont de toate opiniile, dar cel mai mult va rog sa tineti cont de realitate: avem mult prea multi oameni care mor pe strazi in accidente rutiere, mult prea multi oameni care nu platesc amenzi – noi le dam amenzile si ei le arunca la cos, ca nu patesc nimic – prea multe vieti pe care am putea sa le salvam. O sa fim impopulari pentru o parte dintre cei care sunt supusi unei legislatii mult mai dure, dar cred ca suntem din nou intr-un moment, ca si in alte zone, in care trebuie sa luam decizii. Continuati dezbaterea, indreptati ce este de indreptat, dar nu va inmuiati”, i-a spus Ponta ministrului, in sedinta de guvern.

Ministrul a afirmat ca se lucreaza permanent la acest document, dar ca au fost „atenuate” unele dintre sanctiunile pecuniare, inclusiv cele legate de ridicarea carnetului de condus, deoarece a tinut cont de observatii primite din partea unor „personalitati”, a unor colegi din Parlament si altele formulate „la emisiunile din media”.

„Nu va fi chiar atat de rau…”, a continuat Stroe, intrerupt insa de Ponta care l-a atentionat ca noul Cod Rutier sa nu fie totusi „chiar foarte bun”.

Ministrul a continuat spunand ca nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza si condusul fara carnet sunt principalele cauze care conduc la accidente rutiere.

Noul Cod Rutier ar urma sa fie aprobat de Guvern saptamana viitoare.
Comentarii
  • Fa bai psd-istule sosele si autostrazi si atunci nu vor mai fi accidente mortale! Scoateti bani de la amarati pt a va plomba voi cu escorte si elicoptere…
    Jai marsh in mama ta jefosule!

  • Cand o sa fie strazi in Romania atuncea nu o sa mai fie accidente dar atata timp cat sant atatia parlamentari si atatea hotii si licitatii cu spaga mai ales la autostrazi care sant cele mai scumpe din lume in nici o tara din lumea asta nu costa mai mult o autostrada ca in Romania ….Ganditiva ca este un Dumnezeu si va veni judecata de apoi si mai ganditiva ca ave-ti copii si o sa se reverse blestemele la toti soferii pe familiile voastre…Rusine sa va fie ati vandut tara asta iadul o sa va manance !!!!

    • Asta e! Disciplina! Soferii romani sunt indisciplinati. Poate sanctiunile dure le vor mai deschide ochii si vor fi mai responsabili. Cand un om nu intelege cu vorba buna, treci la sanctiuni dure.

  • PONTA MAI BINE FA IN RASIA M A TII SALARII MARI CA SA POTI PUNE NISTE AMENZI CARE LE VEI CONDITIONA SA LE SI PLATIM OAMENI MAI BINE MOR DE ASTA ESTE ATATA NEPASARE DIN CAUZA TA SI A CELOR CARE NE CONDUC FA CEVA PENTRU POPOR NU ESTE DE MUNCA NE PIERDEM CASELE MURIM DE FOAME SI TU VREI AMENZI DE LA SARMANI LA CAZANU CU SMOALA SI TU SI FAMILIA TA DE BLESTEMAT CE ESTI PANA LA MOARTE VA VOI BLESTEMA SA VA ALEAGA PROSTII EU JUR CA NU MAI VOTEZ HOTI DIN PSD SAU ALIATI VOSTRI USL SAU ALTI KKTI CA VOI DECI INAINTE DE AMENZI DA BANI LA POPOR CA SA SE POATA PLATI SI AMENZI

Adauga un comentariu