National

Ponta: Bucurestiul va reanaliza in decembrie pozitia fata de exploatarea gazelor de sist

Publicat: 22 iun. 2012
1
Romania va analiza din nou, in decembrie, pozitia fata de exploatarea gazelor de sist si, ulterior, se va alinia eventualelor noi reglementari ale Uniunii Europene, a declarat astazi premierul Victor Ponta, potrivit agentiei de stiri Mediafax.
„Exista un moratoriu (privind gazele de sist) pana in decembrie”, a declarat Ponta in cursul unei conferinte organizate pentru presa straina.
„Dupa aceea, vom adopta o decizie care, pe de o parte, sa raspunda preocuparilor privind protectia mediului si, pe de alta, sa tina cont de faptul ca, pentru Romania, orice sursa de energie alternativa este extrem de binevenita” , a precizat Ponta.
Ponta, al carui partid a facut campanie pentru interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist, a subliniat ca operatiunile de explorare lansate anul trecut in Romania „nu vor fi finalizate inainte de 2018”.
„In sase ani, tehnologia va evolua foarte mult si, la nivel european, va fi luata o decizie pentru a se stabili daca aceasta tehnologie este periculoasa pentru mediu si cum pot fi eliminate aceste efecte. Nu vrem sa fim nici singurii care accepta, nici singurii care se opun” utilizarii gazelor de sist, a subliniat Ponta.Adauga un comentariu