National

Ponta: Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind aderarea Romaniei la Schengen

Publicat: 05 oct. 2015
1

Premierul Victor Ponta, a anuntat luni ca Romania a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului JAI de saptamana aceasta a punctului privind intrarea tarii noastre in Schengen, afirmand ca motivul este acela ca se stie foarte clar ca decizia nu va fi favorabila.

„Bineinteles (n.r.—am informatii sigure ca Romania nu va intra in Schengen). Bulgaria intai si Romania dupa aceea, dupa consultarea pe care am avut-o si cu presedintele Iohannis, am cerut din nou amanarea, reuniunea JAI cred ca este saptamana aceasta, am cerut amanarea, scoaterea de pe ordinea de zi, pentru ca stiam foarte clar.

Citeste si Klaus Iohannis s-a facut de ras la Bruxelles. Romania, printre repetentii UE

Stiti ca la intrarea in Schengen nu mai e ca la refugiati, nu mai e cu vot majoritar, e cu vot unanim si stiam sigur cine va vota contra. Si daca votezi contra practic se respinge. Ori asta e realitatea, ce rost are sa vorbim despre altceva si nu este o realitate care are legatura cu situatia interna din Romania.

Am vazut tot felul de trazniti care vorbesc ca nu am intrat din cauza lui Ponta. Pai ce, eu merg la Consiliul European? Merge domnul Iohannis, nu cred ca nu am intrat din cauza domnului Iohannis”, a spus Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca intrarea Romaniei in Schengen a fost amanata din 2011 si pana astazi „din motive de politica interna a unor state din UE”.

Citeste si Victor Ponta, ironic la adresa lui Iohannis: Ati vazut ce puternic e? A batut cu pumnul in masa si

„Am tot fost amanati si probabil vom mai fi amanati si in 2016. (…) Vedeti dumneavoastra sub presedintia olandeza ca o sa se voteze sa intram in Schengen? Ma indoiesc, mai ales ca Olanda a fost intotdeauna cea care a zis ca voteaza contra.

Deci vorbim de lucruri concrete si restul e politichie de Dambovita, ca stim noi ca din cauza lui Ponta sau am auzit ca din cauza lui Dragnea. De unde or sti ministrii de la JAI cine e Dragnea, adica tot felul de … astia mai spun si lucruri traznite — liderii PNL„, a precizat premierul.

Ponta a aratat ca Romania trebuie sa mai convinga un stat sa-i dea votul, acela nefiind Olanda, ci unul cu care presedintele Iohannis are relatii foarte bune.

Citeste si Vizita lui Iohannis in SUA este o pierdere de timp si de bani. Pare ca s-a dus ca sa o

„Intrebati-l pe presedinte (n.r. — despre strategie) ca dansul merge si are relatii foarte bune cu tara aia. Guvernul a facut tot ce era necesar (n.r. — pentru a obtine votul acelei tari), dar altceva nu pot sa spun. Sunt convins ca si presedintele a facut tot ce a putut”, a mentionat premierul.
Adauga un comentariu