Actualitate

Pont pentru viitorii absolventi de liceu si studenti. Astazi are loc, la Iasi, cel mai mare targ international de universitati din Romania – UPDATE FOTO,VIDEO

Publicat: 03 oct. 2016

Astazi, 4 octombrie 2016, Palas gazduieste cea de-a XVI-a editie a Romanian International University Fair – RIUF, cel mai mare târg international de universitati din România. Evenimentul se va derula in intervalul 10:00 – 17:00, la Palas Congress Hall. Vizitatorii au ocazia sa obtina informatii reale despre studiul international, chiar de la reprezentanti ai universitatilor din strainatate. De peste zece ani, targul creeaza o legatura directa intre studentii romani si mediul academic international, usurand procesul de admitere la o universitate din afara tarii.

Citeste si : Romanian International University Fair, pe 22 martie, la Iasi

„Peste 50 de universitati si institutii de învatamânt din Europa si din lume vin sa ofere vizitatorilor târgului informatii valoroase despre mii de programe de studiu, dar si despre bursele si sursele de finantare la care pot avea acces tinerii români care aleg sa învete mai departe în România sau în strainatate. Este vorba de 5.000 de programe de studiu la nivel licenta, masterat, MBA si doctorat. Cei care vor trece pragul RIUF au oportunitatea sa afle informatii despre taxele de scolarizare, posibilitatile de finantare, bursele, procedurile de aplicatie si oportunitatile de internship puse la dispozitie de cele peste 50 de universitati prezente la RIUF. Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta si România sunt doar câteva dintre tarile care vor avea reprezentanti ai universitatilor pe 4 octombrie, la Palas Congress Hall Iasi. Tot ce trebuie sa stii despre costurile si posibilitatile de finantare ale studiilor în strainatate vor fi oferite aici, iar participantii pot afla si informatii practice si de actualitate despre programele de studiu oferite, sursele de finantare si bursele la care au acces”, a transmis Firuta Slevoaca, coordonator regional RIUF pe Moldova. 

Citeste si : Universitatea Tehnica, in prim-planul manifestarilor Targului International RIUF

Citeste si : Cel mai mare targ international de universitati ajunge la Iasi – FOTO

Deja, inca de la ora deschiderii, sute de liceeni sau de studenti din toata zona Moldovei au ajuns la editia din acest an a RIUF. Conform organizatorilor, acestia se asteapta la peste 3000 de vizitatori. De asemenea, targul prezinta ofertele a aproximativ 50 de unitati de invatamant, majoritatea din strainatate. Fie ca este vorba de o institutie din Marea Britanie, Olanda, Germania, sau din Iasi, precum Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, toate acestea vin cu oferte atractive, tentante, in special pentru liceeni sau absolventi de clasa a 12-a. De remarcat faptul ca sunt invitate inclusiv universitati aflate in top 200 mondial.
Adauga un comentariu