Eveniment-Social

Pompierii din Lespezi se pregatesc pentru faza interjudeteana a concursului Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta

Publicat: 08 iul. 2014
1

Agitatie la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna Lespezi. In cursul zilei de astazi, la Vaslui vor avea loc pregatiri pentru concurs, faza interjudeteana a Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta (SVSU), concurs care se desfasoara anual. Vasilica Minciuna, seful de lot SVSU Lespezi, a precizat faptul ca echipajul din comuna va concura cu echipaje din judetele Vaslui, Neamt, Bacau, Botosani, Suceava, Vrancea si Iasi. „Luptam pentru a ajunge pe locul I si pentru a merge mai departe la faza nationala. Speram sa ne atingem obiectivul propus”, a precizat seful de lot Vasilica Minciuna.

Antrenorul lotului din Lespezi este Rusu Liviu Florin, iar membri participanti sunt: Catalin Pierdure, Gabriel Ludu, Vlad Hertanu, Bogdan Cezar Pavel, Mihai Aurel Roibu, Gheorghita Cicidau, Gheorghe Constantinescu, Andrei Marius Slabu, Daniel Georgel Neculau si Valentin Aganencii.

„Joi si vineri vor avea loc probele concursului si apoi inchiderea evenimentului cu premierea castigatorilor. Este vorba despre trei probe de concurs, anume stafeta 4X100 de metri, pista de indrumare si viteza la 100 de metri si interventii motopompa. Toate probele sunt contracronometru. Castigatorii vor primi medalii si cupe urmand ca mai apoi sa se deplaseze la faza nationala din data de 4 – 6 august”, a mai pus liderul pompierilor.

De precizat faptul ca echipajul SVSU Lespezi a ocupat in ultimii ani locul intai la faza interjudeteana, 2012, si tot in 2012 locul intai la faza nationala din Suceava. In anul 2013 a ocupat locul intai la faza interjudeteana si locul intai la faza nationala din Piatra Neamt.

Cel mai dotat sector din comunele arondate

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Lespezi (SVSU) are in dotare o serie de bunuri specifice serviciului care satisface necesitatea unei comune. In mare parte bunurile respective au fost achizitionate de catre Primarie. „O parte din masini au fost cumparate de la bugetul comunei. Domnul primar (Ioan Lazar – n.r.) ne-a asigurat necesarul si tot cu sprijinul dumnealui acest serviciu este pus la punct periodic. Ma refer la acoperirea costurilor de intretinere. Am mai avut unele contracte pentru a interveni in caz de incendiu cu niste comune din apropiere, dar au renuntat din lipsa de fonduri la buget probabil. Ca dotare, detinem un APCAT 19215, un DFA care a fost achizitionata anul trecut de o capacitate de 9 tone de apa si o tona de spumegare, mai avem doua motopompe Honda, de capacitate de 36000 l/h. Acestea nu au fost cumparate, ci castigate la concursul din anul 2012, si detinem si tinuta necesara unui pompier, cu aparat de respirat, tub de oxigen, castigate la Piatra Neamt. Putem spune ca suntem singura comuna din zona cu astfel de dotari”, a mai spus Vasilica Minciuna.

Click aici pentru a vedea poze de la pregatirile pentru concurs.
Adauga un comentariu