Actualitate

Politistul destituit pentru o injuratura are sustinerea IGPR

Publicat: 17 mai 2012
1

Decizia de destituire a unui politist, in cazul caruia conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Iasi a tinut sa sublinieze ca nu tolereaza comportamentele golanesti, a fost schimbata la nivel central. Reprezentantii IPJ Iasi au decis, in urma cu aproximativ doua luni, sanctionarea unui agent de politie cu destituirea pentru injurii aduse altui politist. Avand in vedere contextul in care agentul de politie a strecurat o injuratura intr-o discutie avuta cu un coleg de birou, acesta a considerat sanctiunea ca fiind nedreapta, contestand decizia la forurile superioare. Saptamana trecuta, comisia din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a raspuns contestatiei, in cauza fiind anulata decizia conducerii IPJ Iasi. In schimb, sanctiunea a fost schimbata in amanarea avansarii in grad cu un an de zile. In ceea ce priveste contextul in care s-a petrecut fapta sanctionata de IPJ, agentul a specificat ca reactia sa a venit ca urmare a modului in care un coleg intentiona sa redacteze procesul verbal in urma unei actiuni in care a fost nevoit sa faca uz de arma. Mai exact, la o altercatie in trafic a unor contrabandisti de tigari, agentul de politie a executat un foc de avertisment in plan vertical in momentul in care una dintre persoanele implicate in contrabanda de tigari a scos un cutit. „Colegul care imi redacta procesul verbal, in ciuda insistentelor, nu a inteles ca este necesar sa precizeze, intr-un proces verbal de constatare a infractiunii, faptul ca persoana asupra careia am efectuat focul de avertisment avea un cutit in mana. Mi-am recunoscut greseala, insa am considerat ca sanctiunea cu destituirea nu era justa in contextul in care eu am aparat legalitatea procesului verbal al infractiunii. Acea greseala de redactare a colegului ar fi avut repercusiuni nu doar asupra politistului, adica asupra mea, ci si asupra bunului mers al dosarului”, a spus agentul de politie care a contestat decizia de destituire.
Comentarii
  • E bun avocatul caruia ii apartine textul de mai sus,asa as fi procedat si eu.Acum stimate politist lezat ai putea foarte usor sa te indrepti impotriva velor care au incercat sa-si bata joc de munca ta.Poti sa-i faci sa plateasca atat penal,administrativ cat si material.Orice instanta ti-ar da castig de cauza.Sunt tare curios ce cine a fost presedintele comisiei care ti-a dat sanctiunea ,pentru ca de obicei el propune sanctiunea.

  • bravoooo bravooo, muhie politistului prost care nu stie sa intocmeasca un act, dar se da mare vedeta ……….. bravooo . sa moara de ciuda dusmanii… P.S.: ZL

  • Se vede ca sint corupti pina la ultimul!de asta se sustin!un om normal nu are voie sa injure dar un om care i platit din banii publici trebuie sa aiba o conduita!!!dar de unde sa stie un comunist prost crescut asta?!!!afara cu el!!!

  • Bai Gio, pozezi intr-un om perfect si nu esti, pt ca in primul rand nu a atins nimeni perfectiunea. Cred ca uneori cineva, indiferent ca e coleg, prieten, ruda, merita dojenit verbal intr-o situatie in care altfel nu-l poti face sa inteleaga. Toti avem limitele noastre. Asa ca nu mai poza in cetatean model pt ca sigur nu esti. Cand ai treaba-n baie dupa usa sau nu esti in prezenta copiilor te transformi in cel mai mare pervers, dar aici, bun mai esti de comentarii. Nu mai critica pe altii si in special pe politisti, ca astia iti apara fundu` ala pe care ti l-ai vinde daca ti s-ar oferi bani multi. Jet!

  • Din pacate in tara noastra, intr-o comunitate in care toti fug de treaba cel care incearca sa faca ceva este inlaturat. Bata in continuare si sa speram ca trece repede anul. Tine-o tot asa ca avem nevoie de putina lege.

Adauga un comentariu