Eveniment-Social

Politistul care a furat 200.000 pachete de tigari, destituit din functie

Publicat: 28 feb. 2011
1

@ Agentul-sef Gabriel Danila a ramas fara serviciu dupa ce a furat o cantitate impresionanta de tigari de la IJPF Iasi @ Furtul a fost descoperit in urma unui control dispus de Stefan Alexa, seful IJPF Iasi @ „Este imposibil ca un singur agent din cadrul IJPF Iasi sa se ocupe de inventarierea, aranjarea si sortarea unor cantitati atat de mari de tigari, mai ales in contextul in care acestuia i se inmanau efectiv sacii cu tigarile confiscate, fara a i se aloca mijloacele logistice necesare si spatiul adecvat desfasurarii acestei activitati”, a sustinut avocatul Radu Irimia

Gabriel Danila, politistul de frontiera responsabil cu gestiunea bunurilor din Camera Corp Delict a IJPF Iasi, a fost destituit din functie. In urma finalizarii cercetarii prealabile si a consultarii Consiliului de Disciplina, s-a propus sanctionarea politistului pentru ca a furat cele 200.000 pachete de tigari care nu se regaseau in evidentele Politiei de Frontiera. Gabriel Danila a savarsit infractiunile de fals, uz de fals si delapidare. Avand in vedere cele constatate, a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si delapidare, care a fost inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru solutionarea justa a cauzei. Daca politistul nu va contesta, in termenul legal de 5 zile, sanctiunea va fi pusa in aplicare prin incetarea raporturilor de serviciu cu institutia”, a declarat Denis-Mihaela Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.
Reamintim ca agentul responsabil cu gestiunea de la Camera de Corp Delict a IJPF s-a ales, la sfarsitul lunii octombrie, cu o plangere penala dupa ce lucratorul nu a putut justifica lipsa a aproximativ 200.000 pachete de tigari. Faptele de care este acuzat agentul-sef Gabriel Danila au fost descoperite cand seful Politiei de Frontiera a dispus efectuarea unui control. „Am infiintat o comisie pentru efectuarea inventarului, ocazie cu care am facut verificari incrucisate intre documentele Camerei Corp Delict cu documentele existente la firmele producatoare care au preluat anumite cantitati pentru distrugerea unor tigari. La finalul acestui control intre cele doua documente, a iesit o diferenta de aproximativ 200.000 pachete de tigari”, a declarat Stefan Alexa, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.
In urma verificarilor s-a dispus inlocuirea agentului de la Camera de Corp Delict si intocmirea dosarului penal pentru agentul Danila, sub aspectul savarsirii infractiunilor uz de fals si delapidare.

Pozitia politistului

Agentul de politie va ataca la instanta de judecata decizia de demitere luata de conducerea Politiei de Frontiera iesene. „Consideram decizia de destituire nelegala si netemeinica, fiind bazata pe o serie de considerente pentru care nu se impunea destituirea din politie, ci aplicarea unei sanctiuni disciplinare. Vom apela la toate mijloacele legale pentru a contesta decizia de destituire si pentru a demonstra ca motivele invocate de conducerea IJPF Iasi in aceasta decizie sunt nefondate”, a precizat avocatul Radu Irimia.
De asemenea, agentul de politie sustine ca este nevinovat si in legatura cu acuzatiile aduse in dosarul penal care se afla in cercetari la Parchet. „Este imposibil ca un singur agent din cadrul IJPF Iasi sa se ocupe de inventarierea, aranjarea si sortarea unor cantitati atat de mari de tigari, mai ales in contextul in care acestuia i se inmanau efectiv sacii cu tigarile confiscate, fara a i se aloca acestuia mijloacele logistice necesare si spatiul adecvat desfasurarii acestei activitati. Ne sustinem si ne vom sustine pana la capat nevinovatia, mai ales datorita faptului ca din anul 1993 si pana in prezent agentul Danila Gabriel a obtinut anual doar calificativul «Foarte bine»”, a completat avocatul Radu Irimia.
Comentarii
  • Conrupt la maxim fffff bine i-a facut a facut institutia de ras ….nenorocitul a crezut ca nu are leac de cojoc ,. dar cine se falea prin concedii sise dadea mare smeker …..s-a spus sa nu furati pai nu furati mai idiotilor ca doar luati salar …. bine va face pe toti care va prinde asa sa va faca nemernicilor ce sunteti , faceti institutia de ras panaramelor ,retardatilor ….

  • Dl avocat, ce aveti fata aia de sfant ?tineti cu hotii cu retardatii de asta merge tara asta asa bine ,din cauza voastra ca le tineti partea la toti retardatii …a gresit sa platesca …s-au poate a inpartit banii de pe tigarile din depozit cu d-tra …ca altfel ce sa inteleg ….ffff bine i-a facut puscarie trebuia sa-i dea nemernicului ca a facut institutia de ras…..

  • Da asa este frate av. asta are o fata parca i-a furat cineva butelia …..cred ca i-a stricat conbinatiile cu militianul nu a mai putut face traficul cu tigarile din depozit …auzi la el cica trebuia o sanctiune baiiiiiiiiii idiotule ce fel de av. esti cand vezi ca fura pe fata si nu are justificare modifica facturile tu esti nebun direct in puscarie l-as baga pe nemernic sa se sature de furat si de amagit institutiile statilui …..fffff bine puscarie …puscarie frate ….mai linistitiva odata cu contrabanda asta ….kiar sunteti kiori ……Felicitari comisiei de disciplina ca a-ti luat aceasta masura, poate mai citeste si altii care sunt inplicati in trafic de tigari, sa vada ca puscaria scrie pe ei …..la poponaricareva pun fustite acolo de voi care nu va vedeti de treaba ….

  • Asai trebuie frate era un increzut …. pai daca avea bani la taschea , din vanzari de tigari si noi stam si ighetam de frig pe fasie ….vaii de capul nostru si stresati …. cine mai era ca el …… bine ti-a facut frate ca meritai 200 de mii!! pai ce-ai facut cu banii frate? i-ai inpartit cu avocatul ? ca are o fata de inpins vagoane …cat i-ai dat de iti tine asa partea ….spunene si noua poate ne orientam si noi ….. PUSCARIE PE TINE SCRIE FRATE , NU INCERCA TU SA TE SCOTI CA AI FURAT …..daca era 10 ,20 30 dar frate sunt 200 mii , tu esti cu capu tu ai facut ceva parai …

  • Mai Dl avocat cum poti sa sustii acest conrupt ?care din 2005 de cand a fost numit sa fie la depozit se apucase de mismasuri ….mai bine te-ai interesa cu cine mai conplota ca sigur mai are in spate pe cineva care a facut fifti-fifti, asaca sa plateasca rapanul ….se oftiga ….pai cum i-ti asterni asa dormi boule nu ai stiut …….PUSCARIE ..dctr,VICOL….la fustita …

Adauga un comentariu