Local

Politistii vor fi la datorie in perioada sesiunii de Bacalaureat. Iata care vor fi zonele supravegheate

Publicat: 16 aug. 2016
1

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, chestor de politie Ioan Scripniciuc, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii sau subcomisii de evaluare a lucrarilor si de solutionare a contestatiilor, precum si pe timpul transportului lucrarilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestatii si retur.

Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat– sesiunea august 2016, politistii ieseni vor actiona, zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile de ordine în zona unitatilor de învatamânt, o parte sunt politisti de la structurile de ordine publica, iar restul sunt politisti de la rutiera si de la alte structuri ale Politiei Iesene. Echipajele din teren vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. În acest sens, cele 32 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor. Efectivele Politiei Iesene sunt în teren pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, în zona unitatilor de învatamânt, astfel încât examenul national de Bacalaureat, sesiunea august 2016, sa se desfasoare în conditii de normalitate.
Adauga un comentariu