Eveniment-Social

Politistii l-au impuscat pe celebrul Ciuc

Publicat: 25 ian. 1999
1

•infractorul a fost dus de urgenta la Spital
•Petru Ciuc are deja 3 pedepse cu inchisoare executate, pentru omor, viol, si ultraj

Vineri seara, in jurul orei 23.00, locuitorii cartierului Cantemir au fost martori ai unei intimplari, desprinse parca din filmele politiste americane. Un barbat, in varsta de 37 ani, identificat ulterior ca fiind Petru Ciuc, a agresat pe unul din politistii care executau serviciul de patrulare din zona Garii Internationale. Fiind in legitima aparare, tanarul subofiter a tras doua focuri de avertisment, iar al treilea in directia agresorului. Desi ranit in zona abdominala, Petru Ciuc a fost imobilizat cu greu, dupa ce alte doua patrule de politisti au venit la locul faptei.

Serg. maj. Aurel Pesa, subofiter agent de ordine in postul Cartier Cantemir, impreuna cu soldat Stefan Agavriloaie, din cadrul Trupelor de jandarmi executau serviciul de patrulare in zona Garii Internationale. Nu mult dupa ora 23.00, subofiterul a fost solicitat de cativa cetateni sa legitimeze un barbat, care isi lasase liber un caine lup. Fiind fara lesa, animalul devenise un pericol pentru putinii trecatori de la acea ora. Subofiterul a atentionat pe proprietarul cainelui, dar in locul colaborarii, s-a trezit injurat, iar apoi bruscat. Agresorul, Petru Ciuc, a rupt fermoarele de la echipamentul politistului dupa care si-a intaratat cainele asupra lui. In aceste imprejurari, serg. maj. Aurel Pesa a scos pistolul si a tras doua focuri de avertisment in plan vertical.

Petru Ciuc, iritat si fiind sub influenta alcoolului, s-a aruncat asupra politistului si a incercat sa-i zdrobeasca capul cu o sticla de lichior. Fiind in legitima aparare, subofiterul a tras un foc de arma in directia lui Petru Ciuc, ranindu-l. Fiind o situatie deosebita, doua patrule de politisti au intervenit imediat. Agresorul, desi lovit, se manifesta excesiv de violent si atata cainele. Transportat la Spitalul de Urgente, Petru Ciuc a fost supus unui tratament medical, dar a refuzat total sa-si spuna numele. Dupa cercetarea minutioasa a arhivei Politiei si a declaratiilor de martor, Petru Ciuc a fost identificat. Perchezitionat, asupra lui s-a gasit un cutit cu o lama de 9,5 cm.

Parchetul Militar a dispus ieri, verificarea celor intamplate. Petru Ciuc, cunoscut ca recidivist, are o bogata activitate infractionala. In 1983, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru omor. A executat pedeapsa, dar i-au mai ramas 855 zile, prin eliberare conditionata. In 1994 a fost condamnat pentru furt, avand si in acest caz un rest de pedeapsa de 560 zile de executat. In 1996 a fost condamnat la 3 ani si 6 luni pentru ultraj. Pana la comiterea omorului in 1983, el a mai suferit doua condamnari: pentru ultraj contra bunelor moravuri, in 1980 si viol, in 1982. Cercetarile continua.
Comentarii
Adauga un comentariu