Eveniment-Social

Politistii ieseni lanseaza un semnal de alerta de Sarbatori: „Ai grija de masina ta!”

Publicat: 22 dec. 2014
1
Permanent, politistii avertizeaza cu privire la minimele masuri de precautie pe care cetatenii trebuie sa le cunoasca si sa le puna in practica pentru a-si proteja proprietatea privata. Cetatenii trebuie sa constientizeze
faptul ca ei sunt in principal responsabili pentru siguranta personala, pentru siguranta comunitatii. Avand in vedere ca se apropie Sarbatorile de Iarna trebuie sa tinem cont de cateva aspecte specifice acestei perioade. In principal luna decembrie este o perioada a cumparaturilor, zona complexelor de magazine si a pietelor fiind mult mai aglomerata. 
Cetatenii vor face cumparaturi pe care de multe ori le vor lasa, pentru perioade mai mici sau mai mari in masina. Implicit va creste riscul ca aceste autoturisme sa fie tinta hotilor. Pe acesta cale recomandam cetatenilor sa evite pe cat posibil astfel de situatii si sa nu ofere pe tava ocazia infractorilor de a actiona.
In aceasta perioada multe din persoanele aflate la munca in strainatate se intorc in aceasta perioada acasa, incarcate cu daruri multe pentru cei dragi. Aveti grija de bagajele si cumparaturile dumneavoastra, nu le lasati la vedere in autoturisme si mai ales nu le lasati peste noapte in masini. Ar fi ideal sa parcati autoturismele in locuri bine iluminate sau in parcari pazite.

Citeste si: Accident provocat de un sofer fara permis aflat sub influenta bauturilor alcoolice

De asemenea, pe piata de specialitate exista numeroase sisteme de alarmare electronice sau de alta natura, trebuie doar sa acordati putin interes acestui aspect. Daca aveti de efectuat lungi calatorii la rude pe distante mai mari, nu opriti pentru pauzele de relaxare in locuri necunoscute, alegeti popasuri luminate si amenajate corespunzator, pe cat posibil in apropiere de localitati, pentru a nu cadea victima unor persoane rauvoitoare .Adauga un comentariu