Local

Politistii de la Rutiera au refuzat sa ia mita

Publicat: 31 ian. 2009
1

• In dosarul de urmarire penala impotriva politistilor de la Serviciul Politiei Rutiere apar cateva interceptari interesante ale convorbirilor telefonice: cei acuzati refuza in cateva randuri sa primeasca mita • Ieri, unul dintre judecatorii din completul de judecata s-a abtinut din dosar si a fost dat un nou termen pentru luni

In dosarul de urmarire penala impotriva politistilor de la Serviciul Politiei Rutiere apar cate interceptari interesante ale convorbirilor telefonice: cei acuzati refuza in cateva randuri sa primeasca mita. Apare o inregistrare in care unul dintre politisti refuza in mod evident sa primeasca mita.

Agentul de la Rutiera a fost sunat de un individ care vorbea de un plic pe care trebuie sa i-l inmaneze. Politistul refuza categoric sa primeasca plicul cu bani de la cel care sunase. Nu se intelege clar in acea convorbire ce trebuia sa faca politistul pentru banii respectivi, dar se intelege clar ca politistul a refuzat sa-i primeasca. Ieri, la Curtea de Apel Iasi a avut loc al doilea termen de judecata in recursul formulat de procurori impotriva deciziei prin care Tribunalul a refuzat emiterea mandatului de arestare. Inainte de ora 12.00, cand a fost programat procesul, agentii Vanel Carp si Razvan Marciuc au venit in sala de judecata si au asteptat cuminti sa fie strigat dosarul. Dupa inceperea sedintei, unul dintre membrii completului de judecata s-a abtinut pe motiv ca are rude la Politia Rutiera si atunci s-a dat un nou termen de judecata pentru data de 2 februarie. In cazul in care acest recurs va fi admis, cei doi vor fi nevoiti sa petreaca o perioada in spatele gratiilor. In cazul respingerii, ancheta va continua cu suspectii in libertate. Potrivit anchetatorilor, Vanel Carp si Razvan Marciuc ar fi savarsit mai multe infractiuni de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita in perioada septembrie-decembrie 2008. Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi sustin ca cei doi politisti s-au implicat in modificarea sanctiunilor contraventionale date conducatorilor auto. Majoritatea probelor se bazeaza pe interceptarile convorbirilor telefonice purtate pe numerele de telefon care apartineau celor doi. Sunt cazuri in care acestia si-au sunat colegii de la Rutiera si i-au rugat sa treaca cu vederea anumite abateri ale prietenilor. Peste toate acestea, anchetatorii mai sustin ca agentii trucau anchetele penale care se aflau sub coordonarea procurorului, in sensul ca administrau probele in asa fel incat una dintre parti sa iasa mai bine.
Comentarii
  • …da, si procurorul era atat de prost incat se uita el la probatoriu! De ce nu iese nici unul dintre agenti sa dea in gat vreun procuror la a carui comanda au actionat

  • Cand a fost vorba de afisat politistii cu catuse pe maini i-ati afisat pentru a face deliciul presei. Acum cand din inregistrarea telefoanelor rezulta ca au refuzat sa ia mita nu le mai dati numele. De ce ? Dati-ne numele acelor politisti cinstiti, dar si pe ale jigogiilor care au incercat sa ii corupa si tot odata sa fie arestati pentru dare de mita corupatorii.
    ATENTIE LA VOLAN ! Numarul celor trimisi in judecata pentru infractiuni la regimul circulatiei va creste simtitor dupa acest balci. La fel si numarul celor ce vor fi arestati pentru dare de mita.
    Primul care face pasul in darea de mita este jigodia care da spaga, el se smiorcaie, implora mila, isi etaleaza relatiile sus puse iar cand politistul isi da seama ca luand o masura legala impotriva acelui infractore isi pericliteaza locul sau de munca este dispus sa-l treaca cu vederea.

  • Vanel nu ptimea decit de la sacose de bani in sus,alde plicuri dadea el mai departe lui Frunza,jurate pe ce ai mai sfint Vanel,jurate pe baston,luateai 3 tone de lanturi oligofrenule…

  • nu poti acuza pe toti politistii, dar sunt unii care put de nesimtire … 30 ian ora 11.00 intersectia Arcu cu Gara, nu cedeaza trecerea fluturand un deget ca insemn de „mutumire”ca nu l-am acrosat pe toata lungimea autoturismului cu nr IS 48 MAI … si sincer regret. Sper sa sa ne vedem unde trebuie.

  • domnule, lasati oamenii in pace , lasati oamenii sa isi faca treaba , sunt altii mult mai periculosi decat ei , ce vreti sa faceti , sa distrugeti niste oameni nevinovati , pentru binele altora | eu ……..

Adauga un comentariu