Actualitate

Politistii au plecat pe urmele unei fraude incredibile. Toata lumea se mira cum de a fost posibil asa ceva – FOTO

Publicat: 16 iul. 2015

@ Totul s-a facut in vazul lumii @ Cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat in detaliu aceasta afacere @ Unii cetateni din comuna au sesizat Parchetul

Oamenii trec zilnic pe langa acest loc si isi fac cruce, nu le vine sa creada ca in localitatea in care traiesc s-a putut petrece asa ceva. La intrarea in comuna Cotnari, pe partea stanga a drumului judetean care leaga localitatea de DN 28 B, Targu Frumos – Harlau, se afla un teren viran care are in mijloc o movila. Pe acest teren ar fi trebuit sa fie stadionul modern al comunei Cotnari, o baza sportiva dotata cu vestiare, tribune, instalatie de iluminat, gazon si asa mai departe, „investitie” care a inghitit cel putin 5 miliarde lei vechi din bugetul local. Cetatenii au aflat despre aceasta grozavie dupa ce situatia stadionului a fost dezbatuta in nenumarate randuri in sedintele Consiliului Local al comunei Cotnari. Revolta cetatenilor nu a ramas la stadiul de discutii, iar unii dintre acestia au depus si o plangere penala, care a ajuns la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Iasi care instrumenteaza dosarul sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Potrivit unor surse, anchetatorii sunt pe cale se inceapa in perioada urmatoare urmarirea penala in acest dosar.

Miliarde intr-o gramada de moloz

La data de 5 octombrie 2012, Primaria Cotnari a incheiat cu firma Universal Construct Impex SRL, contractul avand denumirea „Infiintare baza sportiva in comuna Cotnari, judetul Iasi”. Conform acestui contract, firma urma sa incaseze odata cu finalizarea lucrarilor 587.343 lei, fara TVA, adica in total 728.305 lei. De la semnarea contractului au trecut vreo 2 ani si jumatate si tot ce se poate vedea pe amplasamentul Bazei Sportive este un gard lung amenajat parca sa protejeze o movila mare de moloz. Proiectul mai prevedea instalatii sanitare pentru vestiare, retele de apa exterioare, retele de apa si canal, instalatie electrica, drenuri sa nu se inunde stadionul si asa mai departe. Nimic din toate acestea nu s-a realizat.

Si mai tragic este faptul ca pana si primarul comunei a recunoscut, in discutiile cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, ca a fost inselat de firma de constructii. „Lucrarea nu a fost finalizata deoarece cel de la firma de constructii este un neserios. L-am sunat si tot a promis ca vine azi, ca vine maine, a adus la un moment dat niste utilaje dupa care le-a luat. Firma de constructii nu vrea sa ne primeasca nici adresele pe care le trimitem. O sa facem o adresa de reziliere a contractului. O sa comandam o expertiza sa vedem care este valoarea lucrarilor sa calculam si daca avem de recuperat bani o sa ne ducem in instanta”, a spus recent legat de situatia stadionului Vasile Baeanu, primarul comunei Cotnari.
Comentarii
  • Vasali Baeanu Un IMPOSTOR fara Precedent Un Infractor pe toate planurile in administratia Locala . Un gainar si nimic mai mult tinut in brate de MAFIA locala Gelu Musca dr Costel Borhot si alti derbedei identificati.

  • Domnule ******, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economice poarta denumirea de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

  • Poate verifica cineva si lipsa Autorizatiilor de Constructii.
    Poate verifica cineva si autorizatia de constructie al altui infractor de peste drum Costel Malauta zis „Comisaru” turnatorul de baza a Agentului pixar cu camera ascunsa Giza Gelu
    Poate verifica cineva in balanta de Buget al comisiei economice Cati bani au furat fostul Primar Vasile Cretu pe toate perioadele

Adauga un comentariu