Eveniment-Social

Politisti electorali la Schitu Duca

Publicat: 23 mai 2008
1

• La Schitu Duca o politista, Roxana Tudosa, umbla in uniforma din poarta in poarta si face campanie electorala pentru unchii sai care candideaza pe listele de consilieri • Totul se face cu aprobarea tacita a comisarului sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie

In judetul Iasi, in campania electorala, o parte din politisti si-au pierdut neutralitatea si au uitat ca sunt platiti sa vegheze pentru siguranta cetateanului. Un caz flagrant de abuz in serviciu facut de politisti a fost descoperit de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI la Schitu Duca. Toate acestea se petrec cu aprobarea tacita a comisarului sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratul Judetean de Politie. Astfel, o politista pe nume Roxana Tudose umbla din poarta in poarta in uniforma si face campanie electorala in favoarea unchilor sai care candideaza pe listele de consilieri la PNL si PD-L.

Oamenii din comuna spun ca in aceasta campanie se foloseste chiar de masina IPJ Iasi, iar uneori este insotita de alti doi politisti care sunt insa imbracati in civil. Unchii sai sunt Vasile Talasca, candidat pe listele de consilieri la PD-L, si Vasile Lapusneanu, candidat pe listele de consilieri la PNL. Roxana Tudose denigreaza imaginea actualului primar PSD, Mihai Mihalache, in discutiile cu cetatenii. Probabil ca actiunile sale sunt facute din disperare avand in vedere ca sondajele arata ca peste 80 la suta din locuitori il vor vota tot pe Mihai Mihalache. Roxana Tudose le spune satenilor niste povesti inventate in stilul fostilor militieni, despre destramarea CAP si implicarea actualului primar. Oricum, Mihai Mihalache s-a decis sa sesizeze institutiile competente pentru a stopa acest abuz, avand in vedere ca Liviu Zanfirescu nu vrea sa faca nimic. Probabil Zanfirescu tolereaza aceste abuzuri deoarece candidatul PNL la Primaria Schitu Duca i-a fost coleg de serviciu. Mihai Mihalache l-a sesizat in urma cu doua saptamani pe Liviu Zanfirescu despre abuzurile politistilor, dar acesta nu a vrut sa ia nici un fel de masuri. „Eu voi merge in audienta la ministrul de Interne, Cristian David, pentru a-i sesiza aceste lucruri si voi merge in audienta si la presedintele Traian Basescu„, a declarat primarul Mihai Mihalache. Pe de alta parte, inspectorul sef Liviu Zanfirescu, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, sustine ca nu este vorba despre nici o imixtiune a politistei in cauza in treburile respective. A existat un dosar care a fost in lucru la Roxana Tudosa, insa aceasta a fost recuzata si scoasa din acest dosar. „Pentru a nu exista nici un fel de suspiciune asupra acestui agent, ca ar fi ruda unui candidat la Primaria Schitu Duca, dosarul respectiv a fost repartizat unui alt agent. Eu nu cred ca aceasta merge acolo in sat pentru a face campanie electorala. Am vrut inca de la inceput sa nu fie loc de asemenea interpretari si de respectiva ancheta se ocupa un alt ofiter”, a spus seful politiei iesene.
Comentarii
  • I-mi place articolul vostru mai ziaristilor sa nu uitati sa va luati de mana cu MIHALACHE sa va duceti la ministru sa stiti ca m-am amuzat foarte tare de ce ati scris voi adica ati facut un articol de rasul curcilor.ha ha ha ha.

  • LA CUM PREZENTATI FILMUL DOMNILOR DOI REPORTERI, ORI SUNTETI PE LANGA SUBIECT, ORI POLITISTUL RESPECTIV ESTE SINUCIGAS.
    SI DACA AR FI FOST IN UNIFORMA SI MASINA APARTINEA IPJ IASI, NU VAD UNDE-I BAIUL.
    CRED CA SUNTETI PENIBILI SI PARTINITORI.

Adauga un comentariu