Local

Politia Rurala de la Sectia I isi muta sediul la Tomesti

Publicat: 14 mart. 2012
1

De la 1 aprilie, peste 40 de politisti vor activa in comuna Tomesti. Pana acum, Politia Rurala de la Sectia I isi desfasura activitatea in sediul Politiei Municipale Iasi, insa, incepand de luna urmatoare, noul sediu al oamenilor legii va fi in Tomesti, urmare a solicitarii primarului comunei in cauza. „E o comuna mare si avem multe infractiuni, motiv pentru care am facut solicitare la judet, dar si la nivel central pentru a muta Sectia I de Politie Rurala in Tomesti si ni s-a aprobat. Noi avem sediul pregatit pentru ei, au conditii foarte bune. De fapt, schimbarea treabuia sa se faca de la 1 martie, dar vad ca mai intarzie”, a declarat Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Vasile Ciuhureanu, liderul politistilor ieseni, sustine ca aceasta modificare va fi atat in defavoarea lucratorilor de la Sectia I, cat si a cetatenilor. Motivul? Sectia I Politie Rurala deserveste noua comune, iar noul sediu va insemna mai mult timp pe drumuri pentru cetatenii care vor sa se adreseze acestei unitati. Si politistii, angajati in cadrul acestei sectii, vor avea o cheltuiala in plus cu transportul, majoritatea locuind in oras. „Pentru circa 90% dintre cetatenii comunelor ce tin de Sectia I a Politiei Rurale se adauga mai bine de 10 kilometri la traseul lor prin aceasta schimbare a sediului. Nu exista trasee directe spre Tomesti dinspre celelalte comune si, drept urmare, ca un cetatean din Schitu Duca sau Aroneanu, spre exemplu, sa ajunga in Tomesti, trebuie mai intai sa ajunga in Iasi, de unde sa gaseasca un mijloc de transport spre noua sectie. Atat pe cetateni, cat si pe politisti ii vor costa mai mult timp si bani. Intr-un an se va cheltui peste 100.000 de lei numai cu transportul politistilor la noul sediu”, a declarat Vasile Ciuhureanu, presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Iasi.
Liderul politistilor ieseni sustine ca se puteau evita aceste probleme daca situatia era discutata si cu SNPPC, care ar fi prezentat cel putin doua variante pentru a acoperi zona Tomesti.




Comentarii
 • Bravo domnule primar.Inca o data ma bucur si sunt mandru ca sunt tomestean.Este o victorie pentru cetatenii com tomesti si cred ca si pentru ceilalti din celelalte comune.

 • Normal ca puturosilor de politisti le va fi greu sa-si mute fundul la tomesti.apoi daca au ajuns la tomesti nu mai pot pleca fleaura p[rin oras asa cum faceau.este cea mai incompetenta institutie a statului.dau la pace cu golanii,sesizarile nu le rezolva,ajung la sesizari fff tarziu etc.Poate ca daca se muta la tomesti nu vor mai putea umbla fleaura prin oras si vor rezolva dosare.Ma surprinde faptul ca baiatul asta de la tomesti a avut indrazneala sa faca sesizarea in acest sens.Atentie domnule,ca astia sunt foarte razbunatori.dosarele in care sunt implicati golani nu le rezolva ca le tremura chilotii,dar fata de oameni la locul lor isi arata arama.

 • Două obiective de importanţă deosebită scot în evidenţă comuna Tomeşti: vărsătoarea de gunoi şi padocul pentru câinii maidanezi. Primarul care este incompetent care este el nu a ridicat un deget atunci când a fost desfiinţată Poliţia Comunală Tomeşti însă acum ca orice traseist care negociayă trecerea de la un partid la altul şi-a manifestat şi el câteva dorinţe, una dintre acestea fiind legată de poliţie. Corect, am spune, numai că hachiţa sa va fi satisfăcută în detrimentul celorlalte comune care aparţin de Secţia * Rurală. De ce trebuie să vină cetăţenul de la Schitu Duca sau de la Bârnova la vărsătoare ?
  Primarul care este a afirmat că îşi face Poliţie Comunitară.
  Incepand de anul acesta, in comuna Tomesti va functiona un serviciu de Politie Comunitara, care va avea, in total, 6 lucratori • Primaria a alocat deja fondurile necesare functionarii institutiei
  Deja primaria a organizat concurs pentru angajarea unui sef al Politiei Locale. Acesta este un sportiv cu studii superioare. Bravo domnule primar,şi sportiv şi cu studii superioare, probabil că are trei facultăţi: Educaţie, Fizică şi Sport. Într-o atare situaţie se impune ca şi Academia Română să înfiinţeze o secţie la Tomeşti, ca să are intelectuali unde să merge să vorbeşte despre ce ceteşte. Păcat că ceilalţi primari din Aroneanu, Holboca, Bârnova, Scitu Duca dorm în papuci şi pe lângă faptul că au rămas doar cu câte un poliţist la post acceptă ca şi aceia să facă naveta la Tomeşti. De fapt nu am auyit ca aceste comune să aibă primari. Stăm la cotitură şi aşteptăm să vedem care este costul acestei mişculaţii a lui primaru de Tomeşti. Va trece el la partidul care face achiziţii de primari ?

 • Vin alegerile !
  Primarul din Tomeşti şi-a tras un ziar a la Ceauşescu.Mai rar aşa publicaţie grandomană cum este cea denumită „Vocea Tomeştiului” Se numeşte „Vocea Tomeştiului” datorită lătratului câinilor de la padocuri, câini care latră, urlă şi schelăie de bucurie că Timofte este primarul lor.În paginile „ziarului” sunt menţionate ajutoarele primite de la liberalii Relu Fenechiu, Varujan Vosganian sau Cristian Adomniţei. Urmează noi articole cu ajutoarele primite de la Elena Udrea, de la Gaby Oproptea, de la Costică de Coţuşca.

 • Articol apărut în BZI pe *2-**-2**9
  Nu mai putin de trei hotarari emise anul trecut de Consiliul Local Tomesti, precum si dispozitiile de punere in aplicare a acestora emise de primarul Stefan Timofte sunt nule de drept, documentele fiind contestate deja de inspectorii Curtii de Conturi • Este vorba despre hotararile care privesc majorarea cu **,9 miliarde lei vechi a proiectului de realizare a retelei de aductiune de apa in comuna • Firma care executa lucrarile, SC 2 A Drumuri Lespezi SRL, a castigat licitatia la intelegere cu primarul, ofertand o suma mai mica decat ceilalti concurenti, adica 3* miliarde lei vechi • Dupa ce si-a primit partea de la patronul firmei, Antonel Adomnicai, primarul Stefan Timofte a suplimentat fondurile proiectului pana la valoarea reala • Smecheria cu pretul mic a fost folosita numai pentru ca Adomnicai sa castige licitatia • Potrivit Legii 2*5/2*** privind administratia publica, anularea a trei hotarari a Consiliului Local si a trei dispozitii ale primarului atrage dupa sine pierderea mandatului de catre primar si dizolvarea Consiliului Local.

 • Tara de *****,oameni de *****.Cum dracu sa mearga ceva in tara asta cand se vede din avion ce a facut omul acesta pentru tomesti,ca sa opus si datorita lui nu mai este groapa de gunoi la tomesti si multe si sute de realizari pe care lea facut.Astia care comenteaza sunt scursuri care vor probabil sa fie primari.Mai oameni buni apreciati ce se face si apoi comentati.Sau poate sunt politistii carora nu le convine ca trebuie sa mearga la tomesti???Oricum tomestiul arata supeer.Dusmanii sa-si gage ghiara in gat

 • Băi ochiane, întrebarea este, a mişcat acest ACADEMICIAN pe nme primaru care este vre-un deşt pentru ca Poliţia Comunală Tomeşti să nu se desfiinţeze ? Asta era întrebarea, nu că nu ar fi nevoie de poliţişti la Tomeşti. Este nevoie ! Cu cât populaţia este mai săracă şi mai incultă numărul oamenilor de ordine trebuie să fie din ce în ce mai mare. Tomeştiul este un cartier periferic al Iaşiului unde s-au stabilit de regulă cei ce nu îndeplineau condiţiile pentru a primi locuinţe şi viză de domiciliu în Iaşi, un fel de cartier ŢŢM (ţărani,ţigani şi muncitori) Sculă acesta al tău a tăcut ca porcul în păpuşoi când s-a desfiinţat Poliţia Comunală Tomeşti iar acum că a primit ofertă de a migra în alt partid a prins glas. Te mai întreb odată: de ce s[ vin[ oamenii tocmai de la Schitu Duca si Dobrovat la Tomesti ? Sa traiesti sa ne-o giugiulesti ! Daca academicianul Timofte intervenea cand trebuia, politia Comunala Tomesti nu se desfiinta iar cetatenii din Barnova, Aroneanu, Schitu Duca, Dobrovat, nu ar fi fost obligati sa viziteze groapa de gunoi si depozitul de caini comunitari.

 • Cine vorbeste urat despre Tomesteni,sa vina in tomesti sa vada O COMUNA curata,cu oameni civilizati si primitori.Cred ca nimeni din tomesti nu este comlexat de faptul ca sta la tara.Sunt tarani si badarani peste tot chiar si in marile orase.Iar in iasi,sunt cartiere care nici pedeparte nu se ridica la nivelul Tomestiului.Ma refer si la oameni dar, si la infrastructura si arhitectura.Taranii sunt mult mai educatisi cu mult bun simt.Asa tarani cum suntem,avem tot ce ne trebuie,iar pentru toti cei care nu stiu,groapa de gunoi nu mai este la Tomesti,sa mutat la Tutora.Si asta datorita primarului nostru care sa opus acestui proiect.Handicapatul de Nichita a vrut sa si bata joc de Tomesteni,dar nu i-a mers si nu-i va merge niciodata.Sa aiba grija de cartierele Iasului care arata groaznic in comparatie cu Tomestiul.

 • Cu privire la comentarii i-si dau fiecare cu parerea vis-a-vis de ce il doare sau depinde de partea cui este, insa privind subiectul in ansamblu sa stiti ca mutarea Sectiei Rurale la Tomesti nu este decand in avantajul cetatenilor comunei Tomesti si a politistilor care raspund de respectiva comuna si in dezavantajul total a celorlalti politisti si nu in ultimul rand va ingreuna activitatea subunitatii in conditiile in care esti legat de Politia Mun.Iasi iar mutarea la Tomesti nu face decat sa se faca niste deplasari in plus si automat costuri mai mari.Deci in concluzie se i-au hotarari pentru bunul plac al unora si nu pentru eficientizarea muncii.

 • Bataie de joc pentru cetatenii comunelor care le este ,,peste mana” sa se deplaseze la Tomesti in conditiile in care nu toate activitatile se pot desfasura la posturile din comuna.Unde sunt reducerile de cheltuieli la buget in timp de criza sau a trecut criza si BATE la usa CAMPANIA ELECTORALA ,,INSTITUTIILE STATULUI BATAIA DE JOC A POLITICIENILOR SI MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA”

 • totul e politic, vin alegerile si vrea si primaru sa aratae ca a facut si el ceva. sigur nu doarme el noaptea ca sectia * de politie nu e la tomesti, vrea doar sa mute sectia la tomesti ca sa aiba cu se lauda in campania electorala,plus ca sigur se muta in alt partid pentru acesta miscare!!!
  plus ca pe langa com. Tomesti mai sunt inca * comune care apartin de sectia * rurala care in urma acestei mutari vor avea de pierdut!!!
  dar, daca e ordin de sus, politicul vorbeste, nu e interes pentru oamenii din celelalte comune…
  punct si de la capat…

 • In fine. A-ti tot comentat si pro si contra, dar un lucru este sigur . In Romania politicul dicteaza (taie si spanzura). Poate mutarea este favorabila pentru tomesteni dar nu cred ca-i favorizeaza pe cei ce locuiesc in cele * comune, care au ramas ale nimanui. Fiecare cum poate . … . in functie de culoare. … . fara doar si poate

 • Indiferent ce ati spune, primarul Timofte are față de inEl nu știe să scrie bine dar dacă ar ști ar compune VĂCĂRIȚA, varianta MIORIȚA, dar pentru văcari și vaci.

Adauga un comentariu