Local

Politia de Frontiera Romana a aniversat 152 ani de existenta

Publicat: 24 iul. 2016

In perioada 12 – 23 iulie, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au fost organizate diferite competitii sportive, la care au participat atat politisti de frontiera, cat si reprezentantii institutiilor cu care coopereaza. Din aceste activitati dedicate Zilei de 24 Iulie nu puteau lipsi copiii, pentru care a fost organizat in ziua de 16 iulie, in Parcul Expozitiei Iasi, Crosul Copiilor.

Pentru ca ei sunt cei care aduc bucurii parintilor in fiecare secunda, a fost randul politistilor de frontiera sa le aduca cate un zambet pe fata. La finalul competitiei au fost prezentate exercitii demonstrative privind dresajul cainilor de serviciu, micutii fiind fascinati de prestatiile „politistilor patrupezi”. In Poligonul Sorogari, a fost organizata Cupa Tragerilor Precise la Tir, la care au participat 24 de politisti de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Bivolari, Iasi, Tutora, Raducaneni si a aparatului propriu.

Suita activitatilor organizate cu prilejul sarbatoririi a 152 ani de la infiintarea armei care vegheza la granita Romaniei, s-a incheiat in data 23 iulie, cu doua evenimente importante. La sedinta festiva desfasurata la sediul institutiei au fost prezenti reprentantii Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Primariei Municipiului Iasi, Departamentului Politiei de Frontiera din Republica Moldova si ai institutiilor cu care colaboreaza.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi felicita politistii de frontiera pentru indeplinirea cu profesionalism a atributiilor conferite de lege, multumeste famiilor pentru sustinerea in efortul pe care il depun colegii nostri zi de zi la frontiera tarii si transmite un sincer La multi ani!”, au spus reprezentantii  Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Semnarea la 24 iulie 1864, de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a decretului prin care se realiza unirea corpurilor graniceresti din Tara Romaneasca si Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Politia de Frontiera, fiind data de recunoastere a identitatii institutionale si de asemenea temelia organizarii de astazi, care functioneaza la standarde europene.
Adauga un comentariu