Sport

Politehnica debuteaza maine in noul sezon! Obiectiv: promovarea!

Publicat: 15 sept. 2016
1

Echipa de handbal masculin Politehnica Iasi debuteaza sâmbata, de la ora 17:00, în Sala LPS din Copou în noua editie a Diviziei A, având ca obiectiv promovarea în Liga Nationala. Din aceasta perspectiva, prima întâlnire a sezonului se anunta una extrem de interesanta si atractiva prin faptul ca si adversara, C.S.S.M. Bacau, tinteste primul loc în seria A. Pentru a-si atinge telul, gruparea ieseana a parcurs mai multe etape complexe de pregatire, care au permis cresterea capacitatii fizice, realizarea unor scheme tactice în regim de viteza si cristalizarea unei formule de baza.

În pauza competitionala au fost legitimati handbalisti cu experienta în primul esalon sau chiar la nivel international, precum Valentin Patru (conducator de joc, 28 de ani, de la CSM Bucuresti), Vlad Stoica (inter stânga, 28 ani, de la Lignitul Tg.Jiu), Alin Plesca (portar, 25 ani, de la Dobrogea Constanta, format la LPS Iasi), Alin Sâncelean (extrema, 22 ani, CSM Bucuresti), Alin Budui (extrema, 22 ani, CNOE Sighisoara, campion mondial universitar), Andrei Voinea (pivot, 22 ani, CNOE Sighisoara), Andrei Spiridon (portar, 30 de ani, CSU Suceava).

Alaturi de acestia, colectivul tehnic, din care fac parte Cornel Badulescu – director tehnic, Florin Spiridon antrenor, se bazeaza pe o serie de jucatori care au facut parte si în campionatul trecut din echipa, dar si pe câtiva handbalisti proveniti de la Liceele cu program sportiv din Iasi, Botosani, Vaslui si Piatra Neamt care îsi pot demonstra calitatile: Marius Pricop, Sandu Ionica (portari), Gabriel Dumitrache, Cezar Macovei, Cosmin Bibirig (conducatori de joc), Florin Dimofte, Cosmin Chirila, Daniel Topolniceanu. Codrin Demir, Alexandru Vulpe (interi), Madalin Evu, Stefan Dumitrache, Alexandru Dumitrache.

„În aceasta editiei mai râvnesc promovarea CSM Bacau, Farul Constanta si HCM Buzau. Va fi o disputa directa, dar si una de la distanta, fiecare meci fiind important. Am încredere în jucatorii nostri cu care încercam sa construim nu doar o echipa redutabila, dar si un grup omogen. Alaturi de cei cu experienta, am adus în lot tineri care vor avea posibilitatea sa urmeze traseul performantei”, a declarat prof. Cornel Badulescu. Conditiile materiale sunt asigurate de club, de Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, dar si de Fundatia Sportului Iesean.

„Ne-am straduit sa asiguram conditii optime de pregatire si de viata jucatorilor, la nivelul unei formatii pretendente la promovare. Asteptam la meciuri un public numeros, stiut fiind ca handbalul are la Iasi o traditie frumoasa si, în acest context, avem spectatori avizati. Primul eveniment este sâmbata. În dificila partida cu C.S.S.M. Bacau ne dorim doar  victoria. Sunt încrezator ca demersurile noastre, din anii trecuti, privind revenirea în elita handbalului se vor împlini la sfârsitul acestei editii”, a declarat Leonid Antohi, presedintele CSU Politehnica Iasi.
Adauga un comentariu