National

PNL-ul se crede deja la guvernare. Ii cere lui Ponta sa scada TVA-ul la 5%

Publicat: 26 apr. 2015
1

Deputata PNL Cristina Pocora ii cere premierului Victor Ponta prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina personala de Facebook sa micsoreze TVA-ul la 5% pentru toate produsele destinate copiilor.

“Ii cer guvernului si lui Victor Ponta sa sustina cresterea natalitatii si familia prin reducerea la 5% a TVA-ului pentru produsele pentru cresterea si ingrijirea copilului. Acest lucru ar fi de un real ajutor atat actualilor parinti, cat si viitorilor parinti. Stim cu totii ca in bugetul unei familii cu copii, aceste produse pentru cresterea si ingrijirea copilului cantaresc foarte mult. De aceea, ii cer lui Victor Ponta sa reduca la 5% TVA-ul pentru scutece, pentru lapte, pentru hainute, pentru toate produsele care tin de cresterea si ingrijirea copilului”, a declarat deputata.

Pocora subliniaza ca “multe cupluri, multi dintre noi, stiu foarte bine ca motivul pentru care nu se fac copii in Romania sunt tocmai motivele de origine financiara. De aceea ii cer lui Victor Ponta reducerea la 5% a TVA-ului pentru produsele pentru cresterea si ingrijirea copilului.

“Daca ne uitam pe cifrele statistice vedem ca in ’90 se nasteau undeva la 315.000 de copii, iar anul trecut s-au nascut undeva sub 200.000 de copii, ceea ce arata foarte clar declinul demografic si necesitatea luarii unor masuri pentru sustinerea reala a familiei si cresterea natalitatii. De aceea ii solicit lui Victor Ponta reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele pentru cresterea copiilor”, incheie liberala.
Adauga un comentariu