Eveniment-Social

PNL Iasi se scufunda. Adomnitei isi lasa sagetile la sefia filialei

Publicat: 28 mai 2015
1

@ Organizatia judeteana a PNL Iasi a incaput pe mana oamenilor subordonati lui Cristian Adomnitei @ Pentru a nu pierde controlul total al filialei, Adomnitei a preferat sa lase in locul sau doar persoane apropiate care l-au urmat orbeste @ Astfel, liberalii risca sa dispara definitiv din peisajul politic iesean, fara sanse de a scapa de persoane certate cu legea sau care nu au notorietate politica

PNL Iasi se afla la un pas de dezastru. Liderii de la centru ai vechii structuri liberale au decis ca de sefia organizatiei judetene sa se ocupe deputatul Costel Alexe, tocmai unul din oamenii de incredere ai lui Cristian Adomnitei, presedintele suspendat al PNL Iasi, aflat in arest la domiciliu. Numai ca acesta a avut grija sa lase filiala tocmai pe mana argatilor lui, fara sa dea posibilitatea unei competitii corecte ce ar fi putut sa curete partidul.

Costel Alexe, deputat de Podu Iloaiei, este un personaj care a batut din usa in usa la Bucuresti si a dat din coate pentru a ajunge pe postul lui Adomnitei. In colegiul sau, Alexe este aproape invizibil, simpli ieseni nefiind familiarizati cu figura acestuia. Decizia prin care Alexe a ajuns lider la Iasi a fost luata de structura centrala a fostului PNL, acesta urmand a face echipa cu senatorul Dumitru Oprea, cel care a condus vechiul PDL inainte de fuziunea cu liberalii. Ales in 2012 pe listele USL, Alexe s-a dovedit a fi unul dintre cei mai slabi parlamentari din istoria Iasului, el intrand in Camera Deputatilor doar datorita conjuncturii politice. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat in mai multe randuri ca noul lider al PNL Iasi nu reprezinta mai nimic pentru iesenii din judet si ca aproape nimeni nu stie ce cauta acesta in Parlament.

Citeste si: Incredibil. Iata cui lasa Adomnitei sefia PNL Iasi

Practic, fara sustinerea PSD la acea vreme, actualul parlamentar nu avea nici cea mai mica sansa. Este insa greu de crezut cum actuala conducere centrala a partidului a preferat sa mearga pe mana unor persoane care nu au notorietate, dar care s-au dovedit a fi obediente de-a lungul timpului fata de cei cu putere de decizie in teritoriu. Si astfel s-a ajuns ca organizatia de la Iasi sa ramana tot in preajma lui Adomnitei, desi acesta s-a dovedit a fi inca un lider politic penal, la fel ca multi alti politicieni din Iasi. Rand pe rand, de sefia PNL s-au ocupat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iasi, persoana propulsata de Adomnitei pe aceasta functie si acum Alexe, deputat ce a mostenit colegiul parlamentar lasat liber de seful CJ. Organizatia avea mai mult ca oricand nevoie de un om care sa poata reprezenta cu adevarat filiala la nivel central si care avea capacitatea sa creasca formatiunea in sondaje. Liberalii nu vor putea conta la alegerile din 2016 daca nu vor avea la varf o persoana care sa stie sa gestioneze o batalie politica. Alegerea lui Alexe pare ca va condamna PNL Iasi la izolare.
Adauga un comentariu