Actualitate

PMP Iasi si-a lansat candidatii la alegerile locale. Traian Basescu a participat la eveniment – FOTO, VIDEO, LIVE TEXT

Publicat: 26 mart. 2016

Partidul Miscarea Populara si-a lansat ieri candidatii la alegerile locale din luna iunie din judetul Iasi. Sute de persoane din intreg judetul au participat la evenimentul ce s-a desfasurat la Teatrul Luceafarul din Iasi. La manifestare a participat si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, actual lider al formatiunii.

UPDATE: Liderul PMP Iasi, deputatul Petru Movila, a anuntat lista tuturor candidatilor formatiunii la primariile din judetul Iasi.

„Ca deputat am zeci de proiecte de lege. Am initiat proiectul SMURD in 2005 care a salvat multe vieti. Institutul Regional de Oncologie imi poarta semnatura ca initiator. Sunt primul parlamentar roman ce a avut cabinet in Republica Moldova. Iasul este un oras mereu impartit intre PNL si PSD. Fenechiu, Adomnitei si Nichita nu mai sunt ca sa dea raportul de activitate. Avem un oras in care nu da nimeni socoteala. Cei care vor sa candideze de la PNL sau PSD nu au ajuns acolo prin munca lor, ci doar pentru ca au carat genti. Mie nu imi e rusine sa ies pe usa din fata. Candidez pentru ca sunt capabil sa adun pentru Iasi, acolo unde cetatenii beneficiaza de servicii, sa facem proiecte noi”, a spus deputatul Petru Movila.

UPDATE 16.53: Traian Basescu si-a inceput discursul in fata oamenilor prezenti in sala

„Nu este putin lucru sa ai curaj sa intri in competitia politica. Este nu numai o chestiune de curaj, ci si una de responsabilitate fata de cetateni si una fata de partid. Multi spun de ce ne trebuie un partid nou. Romania are nevoie de un partid nou. Clasa politica, cu minusurile si plusurile ei, a atis obiectivele fundamentale ale tarii. Nu o sa uit niciodata ziua in care am semnat tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana”, a mentionat Traian Basescu. 

„Obiectivul de tara inscris in programul partidului este unirea Romaniei cu Republica Moldova. Nu pentru ca vrem sa fim teribilisti, ci pentru ca este momentul sa ne asumam acest obiectiv de tara. Traiam dupa vointa a doi criminali. Unul se numea Stalin si unul Hitler. Si-au pus ministrii de externe sa semneze cel mai rusinos pact din istoria Europei: pactul Ribentrop- Molotov. 

„Printr-o politica corecta, acest lucru va fi posibil intr-un termen mediu. Avem obligatia sa fim un partid care-si asuma acest proiect, il promoveaza si-l distribuie ori de cate ori are ocazia. Alegerile locale sunt un test. Marea problema este cum facem campania. Stim povesti cat sa scriem zece carti despre oamenii de la Iasi. Apelul meu la Iasi este sa facem o campanie corecta si cinstita „

„Guvernul a cerut institutiilor sa afiseze institutia bugetara. Daca vrem sa fim transparenti in administratie, obliatia este sa punem pe site-uri facturile ce intra zilnic. Numai asa cetateanul poate vedea ca este factura din podetul in nu stiu ce comuna, dar care nu poate vedea pe ea. La Iasi, cetateanul vede ca au venit facturile pentru replantat tei, dar acestia nu pot fi replantati din cauza unui nerod”

„Cate monumente are judetul Iasi ce trebuie promovate? Tinerii trebuie sa-si gaseasca timp sa se duca sa viziteze monumentele judetului Iasi. Zece ani le-au trebuit sa refaca Palatul Culturii. Cate crese s-au facut in Iasi pentru copii ca sa le ofere dreptul sa fie ocrotiti? La acest articol gasim obligatia administratiei locale sa creeze locuri pentru sport. Am solicitarea ca om care a folosit aceasta carte (Constitutia Romaniei-n.r.), propun sa facem o campanie cinstita cu drepturi garantate de Constitutie. Mesajul meu e urmatorul: romanii trebuie ajutati sa inteleaga ca aceste drepturi tin de ei”

„Romania are doi poli: capitala Ardealului- Cluj si a Moldovei- Iasi. La Cluj, pe vremea lui Funar orasul era prafuit. A dat Dumnezeu si a pierdut alegerile. A venit Boc, iar el a creat conditii ca investitorii sa vina la Cluj. Astazi, Clujul are somaj zero.
Ce s-a intamplat la Iasi? Nimic. Somajul e in crestere. Politicienii locali s-au uitat la buzunarele investitorilor si nu la locurile de munca. Cum va explicati ca un oras de talia Iasului este ocolit de investitori? Viata cetatenilor tine de deciziile administratilor locali, incat va rog sa-i convingem pe cetateni ca noi suntem aceia care putem da garantia unui trai decent”

„Asta ne deosebeste de vechile partide care vin cu gogosi: cu superautostrazi, cu drumul spre Luna. Noi sa venim cu ceea ce scrie in Constitutie. Am auzit in foarte multe organizatii sa fim pe locul doi sau trei. Nu este cazul. Suntem intr-o competitie. Orice competitie trebuie sa aibe in ea oameni care se duc sa o castige. Si ce daca partidul e mic? Eu cred ca partidul este mult mai mare, convingerea mea este ca trebuie sa plecam de la mentalitatea invingatorului. Eu mi-am propus intotdeauna campanii corecte”

UPDATE 17.37- Lansarea candiudatilor PMP Iasi a ajuns la final
Comentarii
 • Ce ar fi, daca nu si-ar mai pune toti mana dreapta pe inima ? Sau este un semn de recunoastere, un fel de ,,parola,, cu sibienii ? Nu asa se arata patriotismul. Stim toti ca inima, in mod normal, este in stanga. Gesturi de fatada … Fapte, nu gesturi !

 • Petru Movila, mai tii minte acum vreo 8-9 ani ca ai venit in curtea scolii de invatatori din Iasi si te-ai minunat de cat de grava este situatia ei, a scolii care l-a format si pe invatatorul tau, si pe al copiilor si nepotilor tai. Ei bine, tot asa arata si acum! Iar politicieni ca tine sunt toti ! Mai scuteste-ne cu obiectivele tale marete !

 • Acesti impostori netrebnici vor prosti lumea din nou si ne vor manca sufletul alti 4 ani.
  Uluitoare este impertinenta matrozului, dupa cate ie-a facut romanilor folosindu-se de sclavul lui (Cioc). Tupeu golanesc, ce mai…

  • bai vasile (roade blide) prost ai fost, timpit ai ajuns,pai bai netrebnicule care esti cu ce te-a facut mai frumos si mai dastept ponta,nichita,si toti parlamentarii pe care i-ai votat cu mina ta ciunga,nataraule;ai votat ca prostu si ai adus iasul la sapa de lemn;ti-a promis USL-ul: spital regional de urgente in 2 ani,autostrada , locuri da munca cacalau, capitala culturala europeana,civilizatie,si tu pomanagiule ai pus botu si acum arunci toata mizeria in circa lui basescu,imitindu-i ca un papagal pa raspopitu gidea,mascariciu badea,ursu ,ciuvica si toata cloaca fetida de la A3,voteaza-i in continuare pirnaiasule si tot in foame o sa ramii.

   • Mai „itic”, sigur nu esti evreu. Daca ai fi, ai avea minte.
    N-am spus ca ceilalti ar fi mai buni, dar articolul se refera la „idolul” celor care au dat oameni afara, au taiat salarii, au marit TVA, au desfiintat spitale si nu au pus nimic in loc.
    Si asta doar ca sa aiba ce fura de la „marile investitii” MICROSOFT, gala BUTE, ANRP, terenuri de fotbal in panta, patinoare la pret de stadion, telegondole pe coclauri…
    Toate cu sustinerea (votul) unor „intelectuali” ca tine.
    Tine minte, …daca poti.
    „Prost nu e cel care greseste, ci acela care repeta greselile.”

    • itic vrea sa ne spuna ca hotii care au FURAT, JEFUIT si DISTRUS mai putin sunt mai buni decat alti hoti ;D

 • PENTRU NEOFITZI… GESTUL DE A TINE MANA LA INIMA, FOLOSIT CEL MAI MULT LA INTONAREA IMNULUI ARATA RESPECT PENTRU TZARA, SEAG SI POPOR, ESTE UN GEST PATRIOTIC . ADEVARAT, CRE…II NU-L CUNOSC !!!

Adauga un comentariu