National

PLANUL utopic al Guvernului: Investitii de „minimum 10 miliarde euro” pana la sfarsitul anului si 50.000 de locuri de munca

Publicat: 11 iul. 2013
1

Guvernul isi propune sa atraga pana la sfarsitul anului investitii de „minimum 10 miliarde euro” in energie, resurse minerale, agricultura, industrie si infrastructura, care sa creeze cel putin 50.000 locuri de munca, conform planului national lansat, astazi, la Palatul Victoria, informeaza Mediafax.

Executivul mizeaza in acest sens si pe relansarea relatiilor politice si economice externe atat cu Europa, cat si cu Asia.

Anul trecut, investitiile straine directe atrase de Romania au scazut pentru al patrulea an consecutiv, la 1,6 miliarde de euro, reducerea fiind de 11% fata de nivelul de 1,8 miliarde de euro consemnat in 2011.

In primele patru luni ale acestui an, investitiile straine directe au totalizat 322 milioane de euro, in scadere cu aproape 35% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost raportat un nivel de 494 milioane de euro.

Investitia Rosia Montana, blocata de mai multi ani din cauza disputelor privind protectia mediului, figureaza in Planul national de investitii si locuri de munca lansat, joi, de Guvern si este prezentata ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul sa primeasca 78% din profit.

Guvernul va initia, in toamna acestui an, o dezbatere cu intreaga clasa politica pentru elaborarea unui plan consensual de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii patru ani, respectiv perioada 2014-2018, conform Planului national de investitii lansat, joi, la Palatul Victoria.




Comentarii
  • Sa crezi in politicianul , caruia i-ai dat votul ,…….Care s-a jurat cu sfintenie , ca nu va pune ..botul.., Si ca va curge miere-n mandatul ce-o sa vie , ESTE OMENESTE , DAR ESTE SI-O …PROSTIE…!!!……LUI ..poanta , si ACOLITILOR MINCINOSI !!!

  • de ce ar utopic planul asta?dar intrebarea de pe b1tv,care intreba aseara,cand se traia mai bine,pe guvernarea boc,sau ponta?si la un moment dat era 31-69pro boc.oare chiar jigodiile astea ne cred timpiti?

Adauga un comentariu