Eveniment-Social

Planul Urbanistic General nu vrea sa ajunga la Iasi

Publicat: 12 ian. 2012
1

Reprezentantii primariei au anuntat ca, saptamana viitoare, luni sau marti, vor fi reluate discutiile cu firma Search Corporation SRL, care se ocupa de intocmirea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului. La intalnire va fi prezenta si o comisie tehnica independenta. Edilii au precizat ca nu poate fi vorba de finalizarea PUG intrucat au fost intocmite doar Planurile Urbanistice Zonale (PUZ). Initial, cei de la Search Corporation trebuiau sa ofere mai multe propuneri legate de circulatia din oras, in conditiile in care se ocupa de realizarea documentatiei pentru noul PUG.

La intalnirea trecuta, reprezentantii firmei au propus ca regulile de circulatie sa fie esential in schimbate in zona centrala. Concret, accesul autovehiculelor sa fie restrictionat in perimetrul format de traseul A. Panu – Independentei – Arcu – Stefan cel Mare. Conform propunerii, ar fi avut acces riveranii, iesenii care au serviciu in zona si masinile pentru aprovizionare. Ca o astfel de propunere sa fie pusa in practica, este nevoie si de acceptul consilierilor locali.

Pentru redactarea PUG, municipalitatea a alocat suma de 1,5 milioane lei, fara TVA. Search Corporation trebuie sa actualizeze planul, care nu a mai fost modificat de 11 ani, mai ales ca, in ultima perioada, s-a construit masiv. Vor fi realizate cinci Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) pentru doua zone centrale si pentru Galata, Cicoarei si Viticultori. Planul urbanistic trebuia finalizat acum doi ani, dar, din cauza lipsei de fonduri, perioada de intocmire a fost prelungita.

In 2009, o buna parte din proiectele din oras au fost respinse in cadrul Comisiei de Urbanism. In acel moment, PUG era expirat, pentru ca avea o valabilitate de zece ani, conform unei hotarari de Consiliu Local. Iesenii aveau sanse mari de castige in instanta daca nu primeau aviz de la comisie. La sesizarea reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, in plenul unei sedinte de Consiliu Local s-a luat decizia ca valabilitatea vechiului PUG sa fie prelungita pana la aprobarea celui nou.
Adauga un comentariu