National

Plangeri penale impotriva lui Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu! Sunt acuzati pentru amenintare, instigare publica si incitare la ura

Publicat: 25 sept. 2016
1
Miscarea civica Initiativa Romania a formulat si trimis la Parchetul de pe langa ICCJ o plangere penala impotriva deputatilor Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu, pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, instigare publica la savarsirea de infractiuni si incitare la ura.

Citeste si: Victor Ponta ataca „SECTA” TEHNOCRATILOR: „…mii de morti si bolnavi ramasi fara medicamente (…) criminalilor!”

„Am decis sa facem aceasta plangere penala in legatura cu amenintarile si instigarea la violenta formulate public de cei doi deputati PSD/PRU impotriva bucurestenilor care au protestat joi si vineri in fata Senatului si in Piata Universitatii. Plangerea penala vizeaza si minciunile si calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanti la protest, acuzati de atacuri impotriva institutiilor si ordinii constitutionale in Romania, coordonate de finantatori externi. Consideram ca Sebastian Ghita, Bogdan Diaconu si Partidul Romania Unita promoveaza una dintre cele mai dezgustatoare forme de discurs politic, bazat pe minciuna, xenofobie, ura si incitare la ura, instigare la violenta si amenintari cu violenta”, sustin liderii Miscarii civice Initiativa Romania, intr-o postare pe Facebook. Potrivit acestora, Ghita si Diaconu trebuie sa plateasca pentru declaratiile lor.

Citeste si: OFICIAL: Dusmani, TEORETIC: Prieteni! Imagini SCANDALOASE, DENUNTATOR si PROCUROR frati la catarama – FOTO
„Daca vrem sa ne simtim liberi si protejati intr-o societate asezata, acesti oameni si altii ca ei trebuie sa plateasca civil si penal pentru astfel de actiuni sau declaratii care pot avea consecinte deosebit de grave. Acuzele repetate impotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate si caracterul conspirationist. Ele ii descalifica moral si intelectual pe cei care le afirma si propaga, nu pe membrii ONG-urilor.(…) In acelasi timp, amintim ca doar in Rusia domnului Putin s-au dat legi impotriva finantarii externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civila de conspiratii antistatale. In realitate, finantarile domnului Soros sau ale altor persoane sau organizatii internationale care doresc sa sustina proiecte pentru consolidarea democratiei si statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghita si Diaconu”, conchid liderii Initiativei Romania. PRU a amenintat public cu o contramanifestatie dupa protestele anti-Oprea, pe motiv ca „Parlamentul Romaniei a fost luat cu asalt de catre un grup bine organizat” finantat de George Soros „care s-a infiltrat in randul cetatenilor romani”.Adauga un comentariu