National

Plangere penala la DNA impotriva Alinei Gorghiu

Publicat: 04 apr. 2016
1

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni, ca va face o plangere penala impotriva Alinei Gorghiu, co-presedinte PNL.

Motivul, dupa cum a declarat deputatul e ca Gorghiu si-a amenintat colegii ca, daca nu vor fi prezenti la votul din Camera Deputatilor la cererea DNA prin care s-a cerut incuviintarea retinerii si arestarii lui Ghita, nu se vor regasi pe listele la alegerile parlamentare din iarna.

” (…) voi proceda astfel: voi depune plangere penala impotriva Alinei Gorghiu de la PNL”, a declarat Sebastian Ghita, care a completat ca liderul PNL „are declaratii publice in care le-a cerut celor din PNL sa mearga la votul din Parlament si sa voteze contra mea”.

La finele lunii martie, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii care vor absenta nemotivat la voturile privind alegerea presedintelui-director general al TVR si solicitarea DNA in cazul deputatului Sebastian Ghita nu se vor regasi pe liste la alegerile parlamentare. Biroul Politic National al PNL a adoptat, cu aceeasi ocazie, o rezolutie cu privire la criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care candideaza la alegerile parlamentare.

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Sebastian Ghita, acuzat de dare de mita, santaj, folosirea de informatii nedestinate publicitatii, cumparare de influenta si conducere fara permis, insa solicitarea a fost respinsa prin votul plenului.

Ulterior, procurorii DNA i-au impus o cautiune de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghita continua sa fie membru al comisiei parlamentare de control SRI cu toate ca el a demisionat, oficial, din partid in noiembrie 2014, dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta.

Fostul premier, Victor Ponta, s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiat in acest dosar, in calitate de martor.
Adauga un comentariu