National

Plan secret de guvernare a Romaniei

Publicat: 30 mai 2016
1

Cornel Nistorescu a semnat un editorial cu titlul „Plan secret de guvernare a Romaniei” in care atrage atentia care sunt prioritatile Romaniei in acest moment, masurile prioritare care trebuiesc luate de oricine vrea sa guverneze eficient aceasta tara. Iata postarea integrala:

„- Noi, de maine dimineata, am da un ordin care sa interzica orice export de lemn masiv si orice taiere de arbore, cu exceptia celei planificate pentru necesarul fabricilor de mobila si a rariturilor pentru consum. Cel putin 5 ani de interdictii drastice in padurile Romaniei si campanii multiple de plantare. Asta ne trebuie, de urgenta! Am intocmi imediat un plan complex de asigurare a securitatii alimentare, cu stimularea taranilor implicati in agricultura bio. Simultan, am lucra la securitatea energetica a tarii. Si am pune la cale constructia a doua centrale atomo-electrice, una in Transilvania, pe Mures, si alta in Moldova, pe Prut, ca sa n-avem vorbe! Apa, mancare, energie si mediu! Astea sunt prioritatile noastre, nu aiureli in capul lui Ponta, Ciolos si Iohannis! Sau prostiile din capul liberalilor! Ti-e clar? Am da rapid o lege care sa consfinteasca secularizarea averilor manastiresti. Sunt prea bogati, mult prea bogati! Si am scoate partea din salariile preotilor de la la buget. Sunt oamenii de baza si de suflet ai comunitatilor si ele trebuie sa-i plateasca. Urgent am declansa programul national pentru 1.000 de kilometri de canale pentru irigatii. Minimum 1.000 de kilometri. Iar statul ar asigura gratuit apa pentru agricultori. Ti-am spus de securitatea alimentara! Domnule, Romania poate hrani 90 de milioane de oameni, zicea cineva. Si acum nu hraneste nici 20. Romanul se chinuie cu chimicale, zgarciuri umflate cu apa si produse chimizate. Afara cu astea! Am lansa parteneriate pentru cel putin sase strapungeri cu autostrazi prin Muntii Carpati. Doua autostrazi spre Moldova, doua intre Transilvania si Muntenia, doua autostrazi spre vest, in asa fel incat sa ne legam solid de Europa! Stii ce decurge din asta, pe langa dezvoltarea economiei si a agriculturii? O aparare puternica! Dotarea si dezvoltarea unei armate motorizate, care sa se miste usor in interiorul granitelor Romaniei, si spre Vest, spre Ungaria, si spre Est, spre Moldova si Basarabia, si spre Sud, spre Bulgaria. Si am reduce toata ciupercaria asta ridicola de generali! Ne ajung trei-patru, cel mult cinci! A propos de servicii secrete! De ce sa avem un SPP cu 2.300 de oameni cand paza demnitarilor se face cu soldati de la Jandarmerie? Avem noi bani sa aruncam pe toate aiurelile politicienilor? Ia sa trecem si noi la un SPP cu 300-350 de oameni, ca alte tari europene! Si SRI-ul trebuie tuns bine si limitat la buget. Doar nu suntem cea mai spionata si mai terorizata tara din Europa!? E mult prea mult, domnule, iar Iohannis, care este opera lor, se face ca nu vede si nu aude! Ne trebuie urgent o supraveghere civila a serviciilor secrete si a modului in care se recurge la urmarirea cetatenilor. De la cei urmariti pentru incalcarea legislatiei se trece rapid sau s-a trecut deja la incalcarea grosolana a drepturilor si libertatilor! Dumneata nu vezi ce traim? Si stop cu afacerile serviciilor secrete si ale ofiterilor la pensie.

Urgenta este si reconditionarea a 11.000 de kilometri de cale ferata. Si reglementarea modului in care se acorda pamantul arabil in exploatare. Nu vanzari a proasta pentru toate haimanalele si pentru toate planurile tampite de destabilizare economica a Romaniei. Si vanatoarea, interzisa pentru 5 ani, ca si taiatul lemnului! Si parintii care nu trimit copiii la scoala pana la clasa a 8-a, condamnati cu inchisoare! Si curatat invatamantul superior de atatea universitati de doi lei, care nu sunt decat smenuri ale parlamentarilor ca sa incaseze si ei simultan 3-4-5 venituri lunare! Si un CNA format din intelectuali de prestigiu care sa reglementeze urgent comportamentul iresponsabil al unora pe televiziuni, care dinamiteaza orice dezbatere de progres, orice proiect de pastrare a identitatii nationale! Toti gugustiucii rad de tara noastra, neaga orice, de la istorie la limba, raspandesc confuzie si degradeaza increderea in Romania. Lucrul acesta trebuie urgent reglementat! Libertate, da, dar nu cu scuipat pe Romania, cu stricat limba romana si cu promovat hotii si impostorii. Daca nu facem curat in agenda publica, n-avem cum face ordine in tara!

– Si cu hotia ce facem? Si cu coruptia?

– Noi ne-am gandit la pedepse exemplare pentru orice furt. Iar la varf si in materie de coruptie, dam afara primii 20 de oameni dintr-un minister, dintr-un partid, dintr-o institutie publica. De la 20 la 200, cum este cu generalii in armata, in SRI, in SPP, in partide, in primariile mari. Toti sunt atinsi de coruptia adusa de foamea politicienilor. Nu mai avem timp sa pierdem vremea cu evaluari, cu comisii, cu rapoarte, cu salvari. Afara si sa vina oameni tineri, de 30-35 de ani. Si supravegheati si ei la sange, ca si ei se strica usor!

Scriu cu un creion pe care l-am gasit prin preajma. Din cand in cand ridic ochii la el sa vad daca viseaza, fantazeaza sau glumeste. Si dau de fata lui de om hotarat, incruntat si lucid, care iti da sentimentul ca stie despre ce vorbeste.

– Sunt ideile dumneavoastra? Sau ale altora, intreb eu.

– Nu sunt numai ale mele! Suntem mai multi! Dar sa nu te mai aud si cu alte intrebari! Ai inteles?

– Bine, multumesc!”, incheie Cornel Nistorescu.
Comentarii
Adauga un comentariu