Actualitate

Plan diabolic de anihilare a partenerilor! O celebra familie din Iasi este in spatele afacerii

Publicat: 12 aug. 2014
1

@ Una dintre cele mai bogate familii din Iasi a conceput un plan incredibil de a-si distruge partenerii de afaceri @ Planul parea a fi unul foarte bun, insa judecatorii au dejucat intreaga afacere @ Una dintre firmele care a vandut echipamente pentru modernizarea spitalului Arcadia a deschis peste 30 de procese pentru recuperarea banilor @ Pentru a scapa de datorii, membrii familiei Fiterman au decis sa infiinteze o societate noua care sa preia datoriile @ Creditorii urla ca se incearca fraudarea lor

Reporterii BUNA ZIUA IASi au intrat in posesia unor date explozive despre modul in care una dintre cele mai cunoscute familii din Iasi a incercat sa-si pacaleasca partenerii de afaceri. Daca afacerea era dusa la capat se putea ajunge chiar si la afectarea relatiilor comerciale cu bancile care au finantat o parte din afaceri. Situatia putea fi dramatica pentru unul dintre principalii parteneri de afaceri ai firmei, care avea de recuperat datorii colosale. Judecatorii au intervenit destul de repede si au dejucat planurile puse la cale de membrii familiei Fiterman. Judecatorii au respins cererea de divizare formulata de SC Solomon Invest SRL.

Pe scurt, povestea este urmatoarea: pentru a scapa de unele dintre datoriile inregistrate pe societatea SC Solomon Invest SRL, familia Fiterman a decis sa divizeze firma, iar datoriile sa fie trecute pe o societate nou infiintata. Din patrimoniul vechii societati era trecut doar 5 la suta in patrimoniul noii societati. Pe de alta parte, datoriile nu puteau fi acoperite nici pe departe cu cei 5 la suta din patrimoniu. Schema nu este una noua, fiind folosita de administratorii de firme care vor sa scape de datoriile la bugetul de stat.

Datorii colosale ale firmei Solomon Invest SRL

Divizarea societatii Solomon Invest SRL a fost stabilita la inceputul anului trecut de o Adunare Generala a Asociatilor. Hotararea asociatilor a fost aceea de a diviza firma si de a infiinta o noua firma denumita SC Real Estate Management SRL care sa preia 5 la suta din patrimoniul vechii societati. Aceasta hotarare trebuia avizata de judecatorii de la Tribunalul Iasi. Dupa deschiderea procedurilor de divizare, unul dintre creditorii firmei, respectiv Gada Health Care Solution SRL a facut opozitie.

A incercat sa le explice judecatorilor ca divizarea are ca scop fraudarea creditorilor. SC Solomon Invest are patru asociati, fiecare cu cate 25 la suta: Mara Fiterman, Solomon Fiterman si copiii celor doi, respectiv Dan si Patricia Fiterman. Noua societate il avea ca unic asociat si administrator pe Dan Fiterman. Patrimoniul care trebuia trecut pe societatea nou-infiintata era reprezentat de un imobil situat in localitatea Miroslava. Asociatii au considerat ca datoriile catre tertele firme vor putea fi achitate din veniturile obtinute ca urmare a administrarii acelui imobil din Miroslava, fapt considerat de judecatori nereal. La data de 31 ianuarie 2013, Gada Health Care Solution SRL avea de recuperat suma de 2.028.270 lei de la Solomon Invest. Este vorba de mai multe contracte incheiate pentru dotarea spitalului Arcadia. Pentru recuperarea banilor, Gada Health Care Solution SRL a deschis peste 30 de procese la Judecatoria Iasi. Datoriile totale ale SC Solomon Invest catre banci, catre furnizori sau catre asociati sunt uluitoare: 31.589.300 lei, adica aproximativ 7 milioane de euro. Din aceasta suma, 19.304.145 lei reprezinta creditele catre banci.

Curtea de Apel a decis intrarea in insolventa a firmei

In opozitia formulata de creditori se arata clar ca familia Solomon planuieste sa comita o mare escrocherie. „Operatiunea de divizare duce la scindarea patrimoniului societatii de o maniera care goleste de continut demersurile de recuperare a sumelor pe care aceasta le datoreaza subscrisei. In conditiile separarii activelor societatii in dauna creditorului chirografar (sunt acei creditori care nu au o garantie reala care sa le asigure realizarea creantei pe care o au împotriva debitorului, ci numai un drept de gaj general asupra bunurilor prezente si viitoare ale debitorului lor, aceste bunuri servind drept garantie comuna a creditorilor – n.r.) si cu ignorarea dreptului acestuia la gajul general reglementat expres operatiunea este una ilicita. Este caz de frauda la lege. Frauda corupe totul”, au sustinut cei de la Gada Health Care Solution SRL in actiunea adresata instantei. Pe de alta parte, reprezentantii Solomon Invest sustin ca nu este nicio problema cu aceasta divizare. „Societatea nou infiintata urma a avea ca active un imobil – teren situate in localitatea Miroslava si urma sa realizeze venituri din activitatile de administrare a imobilului proprietatea tertelor persoane, veniturile reprezentand comisionul de administrare a spatiilor. Proiectul de divizare priveste doar o divizare partiala nu desprinderea unei parti din patrimoniul SC Solomon Invest SRL si transmiterea acesteia catre o societate infiintata in acest scop. Nu suntem in prezenta unei diminuari substantiale a activului SC Solomon Invest SRL, aspect ce este de natura a garanta drepturile si interesele creditorilor”, au replicat de la Solomon Invest SRL.

Pe de alta parte, intr-un alt proces, SC Gada Health Care Solution SRL a solicitat intrarea in insolventa a firmei conduse de familia Fiterman. Curtea de Apel Iasi a decis in toamna anului trecut ca societatea sa intre in administrare judiciara. In prima faza, Tribunalul a refuzat sa bage in insolventa SC Solomon Invest SRL. Problemele cu banii par sa-i afecteze destul de grav pe membrii acestei familii avand in vedere ca intregul imperiu imobiliar pe care l-au dezvoltat se clatina. Clinicile private au probleme serioase si sunt pe marginea prapastiei.
Comentarii
Adauga un comentariu