Eveniment-Social

Piesa montata la Teatrul Luceafarul, in topul celor mai bune din Romania – FOTO

Publicat: 01 dec. 2015

@ Spectacolul Teatrului Luceafarul Iasi intitulat „Pisica verde” de Elise Wilk a fost creat de regizorul Bobi Pricop, artist asociat al celei de-a VIII-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tânar @ In acest context, juriul Uniunii Teatrale din Romania a inclus creatia pe lista productiilor ce urmeaza sa fie vizionate de juriul entitatii in vederea nominalizarilor pentru Gala UNITER 2016

Spectacolul Teatrului Luceafarul Iasi intitulat „Pisica verde” de Elise Wilk, inclus in editia din acest an a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tânar (FITPTI), a carui tema a fost tânarul artist român, este una dintre cele mai bune realizari ale institutiei de anul acesta.

Citeste si: Noi spectacole pentru copii la Teatrul Luceafarul Iasi

„Pisica verde este o piesa care vorbeste despre lumi imaginare, despre adolescenta, dragoste si singuratate. Personajele imaginate de Elise Wilk nu interactioneaza aproape deloc, ci se adreseaza direct publicului, povestind propria versiune a aceluiasi eveniment. Provocarea pe care o adresam publicului tânar este sa urce pe scena alaturi de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a sase adolescenti si a unei seri care le va schimba vietile”, arata regizorul Bobi Pricop. Scenografia, asigurata de Irina Moscu, imagineaza un club a carui pereti reprezinta siluetele cladirilor dintr-un cartier periferic, local în care spectatori si actori devin parte în povestea personajelor Dani, Bianca, Boogie, Robert, Roxana si Flori.

Citeste si: O noua premiera la Teatrul Luceafarul Iasi. Vezi programul

„Ecourile calitatilor artistice ale spectacolului de la Teatrul Luceafarul au ajuns si la UNITER, care l-a inclus în lista productiilor care urmeaza sa fie vizionate de juriul de nominalizari pentru Gala UNITER 2016. Premiile UNITER sunt cele mai importante distinctii ale teatrului românesc. Juriul UNITER din acest an este compus din criticii de teatru Doina Papp, Cristina Rusiecki si Claudiu Groza. Cei trei vor fi prezenti la Iasi pe 3 decembrie 2015, si vor viziona o reprezentatie cu Pisica verde”, a precizat si Oltita Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafarul.

Citeste si: O noua premiera la Teatrul Luceafarul Iasi – FOTO
Adauga un comentariu