Actualitate

Petru Movila: Ponta nu a facut nimic pentru Iasi in 3 ani de guvernare

Publicat: 27 apr. 2015
1

Guvernul Ponta a implinit recent trei ani de la preluarea puterii. Insa, conform unor demnitari, actualul Executiv nu a ajutat cu nimic judetul Iasi, proiectele demarate in aceasta perioada fiind extrem de putine. Deputatul PMP Petru Movila a aratat ca toate promisiunile Guvernului la Iasi au fost abandonate, iar Guvernul nu a facut nimic pentru iesenii care au dat votul fostului USL.

„Singurul lucru promis de USL si apoi PSD in aceasta perioada la Iasi, si care a fost realizat in proportie de 90 la suta a fost modernizarea aeroportului. Si asta din banii iesenilor. In rest, Ponta si PSD nu au facut nimic pentru Iasi. Spitalul Regional de Urgenta este o nebuloasa despre care nu se stie nimic, iar singurul lucru concret in aceasta speta tine de alocarea celor 12 hectare de catre Consiliul Local Miroslava. In rest nu avem niciun alt detaliu. Si s-au platit milioane de euro pentru studii de fezabilitate. Si soseaua de centura este un proiect care a fost uitat si care nu a mai beneficiat de finantare. Un alt obiectiv important, autostrada Iasi – Targu Mures, este de asemenea plimbat si nerealizat. Pana in anul 2012 am avut date concrete, am avut un studiu de fezabilitate. Dar apoi proiectul s-a impotmolit si nu am mai avut parte de niciun fel de decizie fundamentala”, a spus deputatul Petru Movila. Acesta a mentionat si ca proiectul autostrazii a fost tratat in bataie de joc de catre Guvern, ca de altfel intreg masterplanul de transport al Romaniei.

„Nu am mai avut de la Ministerul Transporturilor niciun fel de informatie pe tema masterplanului. Nu stie nimeni daca a fost sau nu transmis la Comisia Europeana. In plus, nu stim ce s-a intamplat cu memoriul depus acum cateva luni. Asta ma face sa cred ca premierul Ponta si ministrul Rus au decis ca autostrada Moldova sa se faca la Pascani prin Bacau – Brasov – Sibiu, urmand ca Iasul sa fie conectat in vestul judetului”, a adaugat Petru Movila.
Adauga un comentariu