Eveniment-Social

Petru Movila: „Iasul nu are sustinere pentru a fi capitala Moldovei”

Publicat: 15 mart. 2013
1

@ Parlamentarii ieseni au cerut o intalnire cu toate partidele pentru sustinerea orasului ca si capitala a noii regiuni de Nord-Est @ „Este nevoie sa ne intalnim pentru ca toti, indiferent de culoarea politica, sa sustinem Iasul drept capitala regiunii Moldovei”, a spus deputatul Petru Movila

Promisiunile electorale ale USL privind regionalizarea au atras nemultumirea parlamentarilor ieseni ai opozitiei. Acestia au acuzat conducerea USL Iasi de demagogie si au cerut ca actuala putere locala sa sprijine proiectele Iasului. „Despre regionalizare s-a vorbit foarte mult, fara a se face nimic. Am abordat acest subiect, pentru ca am vazut foarte multi politicieni locali cum ar fi Gheorghe Nichita, Catalin Ivan, Mihaela Popa sau Relu Fenechiu ce-si dadeau viata pentru Iasi, dar care acum au inceput sa-si nuanteze pozitiile. Nichita si Fenechiu au spus ca regionalizarea este un proces foarte important ce trebuie analizat riguros. Ivan si-a luat voturile si a plecat la Bucuresti, Nichita si Fenechiu declarau cu totul altceva acum doi ani, iar Mihaela Popa si-a tot schimbat declaratiile. In manifestul pentru Iasi al USL, primul punct facea referire la regionalizare, Iasul fiind capitala regiunii. Apoi de aeroport, autostrada est-vest si spitalul regional de urgente. Nici unul din aceste puncte nu a fost concretizat”, a spus Petru Movila, deputat PDL. Mai mult, acesta a cerut si ca toti politicienii locali sa aiba o intalnire pentru a sustine ca Iasul sa devina capitala a noii regiuni de Nord-Est. Recent, Liviu Dragnea, vicepremier PSD, a sustinut ca in noul proiect al regionalizarii, ar trebui stipulat ca institutiile regionale sa aiba sediul in mai multe orase, nu doar in viitoarea resedinta. „Solicit public prefectului judetului, presedintelui Consiliului Judetean si primarului municipiului Iasi sa faca in asa fel incat sa avem o intalnire cu parlamentarii si cu alti factori de decizie din Iasi, pentru a adopta o pozitie comuna in ceea ce priveste regionalizarea. Cred ca demersul meu este transparent. Este nevoie sa ne intalnim pentru ca toti, indiferent de culoarea politica, sa sustinem ca Iasul sa fie capitala regiunii Moldovei. Declaratiile lui Liviu Dragnea sunt unele de imagine. Nu am vazut niciun fel de proiecte, ci doar declaratii. NU avea nicio tema concreta”, a mai adaugat deputatul democrat-liberal.
Comentarii
 • HOPAA….de ce va agitati atat?….nici nu imi fac probleme ca nu va fi Iasi-ul capitala regiunii…..de cand ma stiu Iasi-ul a fost capitala Moldovei si asa va ramane indiferent de parerile altora…..daca Bacaul a fost candva tare datorita lui Sechelariu si a baronilor , daca Suceava a avut un moment bun pe vremea PDL-ului , daca Piatra Neamt a inflorit tot datorita unei culori politice asta nu inseamna ca istoria si starea de fapt a lucrurilor pot fi sterse.

 • Daca mergem in orice zona din tara si punem o intrebare simpla pe strada cum ar fi : „care este capitala Moldovei?” ….sau ” care este cel mai important oras din Moldova ? „…..ce raspuns primim oare?…..

 • Propunerea ca Piatra Neamt sa fie capitala regiunii Nord Est este a lui Frunzaverde, care vine de la PDL / deci este un tradator al PDL ului, si care este influentat de Gheorghe Stefan si alti baroni locali ai PDL de la Piatra Neamt carora Frunzaverde le este dator.
  ORICUM, FEREASCA SFANTUL SA PIARDA ACEASTA POZITIE IASUL IN FAVOAREA NEAMTULUI.
  SUNT CONVINSA CA NICHITA SI PARLAMENTARII IESENI PRECUM SI MINISTRII IESENI VOR AVEA DE FURCA CU CETATENII CARE I-AU VOTAT.
  Daca orasul Piatra Neamt ar avea infatisare urbana, nu am avea nimic impotriva, dar acest oras arata ingrozitor si nu poate fi numit asezare urbana.

 • Nu e mai bine si mai corect sa NU VOTATI PENTRU REGIONALIZARE? De ce sa le dam ocazia mafiotilor sa-si faca jocurile si noi sa tragem ca fraierii?

 • Parlamentarii ieseni ar trebui sa se intalneasca in primul rand cu cetatenii acestui judet pe care il reprezinta nu cu partidele.Cred ca daca s-ar face alegeri maine multi(poate toti) din cei care reprezinta judetul nu ar mai fi in functie.Ar trebui sa stie interesul cetatenilor acestui judet.

Adauga un comentariu